Policija u Gradišci zaustavila lažno sanitetsko vozilo: Turčin zamotan u zavoje glumio pacijenta

J. Sa.
Policija u Gradišci zaustavila lažno sanitetsko vozilo: Turčin zamotan u zavoje glumio pacijenta

GRADIŠKA - Policija u Gradišci zaustavila je lažno sanitetsko vozilo u kojem je, osim vozača Vladimira T. (36), zatekla "medicinsku sestru" Sabinu K. (22) i "pacijenta" A. R. (49) iz Turske, saznaje "Glas Srpske".

Kako nam je potvrđeno policija je juče dobila anonimnu dojavu o sumnjivom vozilu  u Čatrnji kod Gradiške.

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale, saopštili su da su prilikom kontrole vozila utvrdili da su vozač V. T. i medicinska sestra S. K. državljani Srbije, dok je lažni pacijent A. R.  iz Turske.

- Nakon što su zaustavili vozilo u njemu je, pored vozača i djevojke koja je  glumila medicinsku sestru, zatečen i "pacijent" koji je glumio da je u nesvijesti, te nije reagovao na policajce- rekao je izvor blizak istrazi, te dodao da je "pacijent" na ruci  imao zalijepljenu iglu kako bi izgledalo kao da prima infuziju, ali igla nije bila otpakovana, pa je policija odmah shvatila da je u pitanju pokušaj krijumčarenja stranog državljanina.

Prema nezvaničnim informacijama prilikom kontrole otkriveno je da se sanitetsko vozilo registrovano na Dom za stara lica "Konak" u Sremskoj Kamenici u Srbiji u kojoj su zaposleni vozač i "medicinska sestra".

Dom i sanitetski transport "Konak" namijenjen je za smještaj pacijenata kojima je potrebna postoperativna njega, smeštaj ortopedskih pacijenata, kao i pacijenata u stanju nakon šloga.

Prema našim saznanjima A. R. je navodno bio povrijeđen, pa su ga Bladimir i Sabina iz Banjaluke trebali odvesti u Austriju, a za šta im je on platio oko 5.000 eura.

U policiji su nam rekli da su pretresli vozilo, ali nije zabilježeno ništa sumnjimo.

- Obaviješteno je Tužilaštvo BiH da se vidi da li ima krivičnog djela krijumčarenja ljudi- rekli su kratko u policiji, te dodali da im je iz Tužilaštva saopšteno da, nakon preduzimanja svih mjera i radnji, nema navedeog krivičnog djela.

S obzirom da državljani Turske mogu da se kreću kroz Banjaluku iz Tužilaštva su rekli da se A. R. preda u nadležnost Centra za strance, dok su vozač i medicinska sestra pušteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana