Policija utvrdila da je „Fejsbuk“ profil „Četnički pokret Republika Srpska“ lažan i ko stoji iza njega

Nebojša Tomašević
Policija utvrdila da je „Fejsbuk“ profil „Četnički pokret Republika Srpska“ lažan i ko stoji iza njega

BANjALUKA – Državljanin Srbije C.M. identifikovan je kao osoba koja je putem lažnog „Fejsbuk“ profila „Četnički pokret Republika Srpska“ dijelila fotografije sa uvredljivim sadržajem.

Njega su identifikovali službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske .

- Policijski službenici su nakon preduzetih mjera i radnji utvrdili da je C. M. u prethodnom periodu sa „Fejsbuk“ profila „Četnički pokret Republika Srpska“ dijelilo fotografije sa uvrjedljivim tekstualnim sadržajem. Utvrđeno je da je profil  lažan i da je  naknadno i izbrisan. Nakon kompletiranja predmeta, policijski službenici će dostaviti Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci na dalje postupanje - saopšteno je iz MUP-a Srpske

Na pomenutom profilu  se nalazila fotografija starijeg  čovjeka u četničkoj uniformi koji poziva  na ubijanje i klanje. Između ostalog na profilu su bile poruke „Oj braćo moja hoćemo li piti turske krvi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana