Policija u vikendici pronašla arsenal oružja

J.Sa.
Foto: Kliks

JAJCE - Mladić S. J. (20) iz Jajca priveden je u akciji "Šmajser" nakon što je policija kod njega pronašla arsenal oružja i drugu vojnu opremu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona saopštili su da je osumnjičeni priveden u četvrtak u mjestu Borci kod Jajca.

- Akcija se provodi po naredbi Opštinskog suda u Jajcu, a osumnjičeni je dobrovoljno predao njemački automat tzv. "Šmajser" sa praznim okvirom i 16 komada oštre municije za karabin - naveli su u MUP-u SBK.

Dodaju da se sve radi u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom u Travniku.

- Prilikom pretresa vikendice koju koristi osumnjičeni, policija je pronašla karabin, poluautomatsku pušku, automatsku pušku sa drvenim kundakom i četiri metalna okvira, zračnu pušku, 124 komada municije, kutiju dijabola za zračnu pušku - pojasnili su u policiji.

Takođe, policijski službenici Policijske stanice (PS) Jajce su 1. novembra izveli još jednu  akciju kojom prilikom su izvršili pretres kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi M. M. (27) u mjestu Bulići kod Jajca

- Prilikom pretresa pronađena je poluautomatska puška, pištolj "glok" sa okvirom,  zračna puška,  vojni bajonet u futroli, 35 metaka, kalibra 22 mm, prigušivač za papovku, municija za lovačku pušku, vojni sanduk za municiju - naveli su u policiji.

Ističi da su, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, navedeno oružje i municiju oduzeli, te da će protiv osumnjičenih S. J. i M. M. biti preduzete  zakonom propisane radnje u vezi sa dokumentovanjem i dokazivanjem krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana