Policija u Banjaluci nakon dojava zaplijenila oružje i drogu

J. Sa.
Policija u Banjaluci nakon dojava zaplijenila oružje i drogu

BANjALUKA - Banjalučka policija je tokom vikenda u tri odvojena slučaja uhapsila nekoliko osoba zbog posjedovanja narkotika i oružja, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Prvi slučaj hapšenja bio je u petak oko dva časa iza ponoći kada je policija  zaustavila i kontrolisala P. M. iz Banjaluke i tom prilikom se ispostavilo da on kod sebe ima 1,8 grama kokaina, te da je učestvovao u saobraćajnoj nesreći gdje je jedno vozilo sletilo sa kolovoza.

- On će biti sankcionisan zbog prekršaja iz bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i zbog proizvodnje i prometa opojnih droga - rekli su iz PU Banjaluka.

Dan kasnije, u subotu, policiji je stigla prijava da se u blizini marketa u Obilićevu nalazi sumnjiva osoba.

- Brzim i efikasnim radom policija je utvrdila da se radi o B. M. iz Banjaluke, od koga je oduzet gasni pištolj - rekli su kratko u policiji ne navodeći detalje.

Takođe, banjalučki policajci su u nedjelju postupili po prijavi zabrinutih građana da se u vozilu u ulici Majke Jugovića nalaze dva sumnjiva muškarca.

– Utvrđeno je da se radi o A. T. iz Doboja i M. K. iz Banjaluke. U vozilu je pronađena i određena količina marihuane, a muškarci su uhapšeni. A. T. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo opojne droge, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo kokaina i amfetamina, dok je M. K. odbio da se testira. Takođe, kod navedenih osoba utvrđeno je i prisustvo alkohola u organizmu – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Isti dan u Sarajevu na ulazu u Sarajevo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo presreli su automobil u kojem su se nalazila tri muškarca, a koji su prethodno izbacili drogu kroz prozor.

- Ova akcija je sprovedena zajedno sa pripadnicima MUP-a RS zbog toga što se trojac nije htio zaustaviti nakon što ih je pokušala zaustaviti policijska patrola u RS.

Kako nezvanično saznajemo, oni su drogu izbacili na području Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana