Policija traga za automatskom puškom kojom je ubijen Osterdal

GS
Policija traga za automatskom puškom kojom je ubijen Osterdal

SARAJEVO – Tri osobe osumnjičene za ubistvo državljanina Švedske Harisa Osterdala u Sarajevu predate su policijskoj stanici MUP-a sarajevskog kantona, a nakon izvršene kriminalističke obrade biće predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, a kako saznaje portal “Avaza”, i dalje traje potraga za oružjem koje je korišteno u likvidaciji.

Portal „Avaza“ navodi da juče na području Pala i Sokoca nisu pronađeni automatska puška i dodatna oprema koja im je poslužila (najvjerovatnije je riječ o prigušivaču).

Sumnja se da su je uništili ili zakopali negdje na području ove opštine ili su imali pomagače koji su ih nakon likvidacije preuzeli, saznaje portal.

Pored Olivera Herberta Petera koji je uhapšen na području Sokoca, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su juče u Palama još dvije osobe za koje se sumnja da se mogu dovesti u vezu s ubistvom Osterdala i  ranjavanjem Elvira Mutića, takođe državljanina Švedske. U Palama su uhapšeni Libanac Abdel Majid El Oveit, koji ima švedski pasoš i Šveđanin Konard Tilus (Tylus).

Istragu vode MUP i Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Likvidaciji Šveđanina Harisa Osterdala (30) u sarajevskom naselju Stup, u sklopu stambenog kompleksa Bulevar, prethodio je niz nasilja i oružanih obračuna u Švedskoj, ali i Turskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana