Policija potvrdila: Ubistvo starca rezultat međukomšijskog sukoba, osumnjičeni u pritvoru

Nebojša Tomašević
Policija potvrdila: Ubistvo starca rezultat međukomšijskog sukoba, osumnjičeni u pritvoru

DOBOJ - Međukomšijski sukob motiv je ubistva Jelisije Đukića (70) u Doboju, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi u ovom gradu Dragan Sušić.

Sušić je rekao da novinarima da su izvršioci ovog krivičnog djela, koje se dogodilo u subotu, 14. avgusta, predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.
-Informisani smo da je za jednog od izvršioca krivičnog djela Okružni sud Doboj odredio pritvor u trajanju od 30 dana, dok je drugo lice pušteno da se brani sa slobode - izjavio je Sušić.
Sušić je istakao da je međukomšijski sukob doveo do ubistva, a ne odnos stanodavac-podstanar kao što je bilo objavljivano na nekim društvenim mrežama.

Za ubistvo Đukića osumnjičen je Edin Agić (32). Agićeva nevjenčana supruga Biljana Janković (60) koja je uhapšena zbog sumnje da je učestvovala u napadu na Đukića nakon ispitivanja u Tužilaštvu puštena je na slobodu.

Zločin se desio u subotu u ulici Svetog Save u Doboju, a Agića terete da je nesrećnog starca udario više puta i usmrtio ga. Obdukcijom je utvrđeno da mu je polomio rebra i on je preminuo usljed poremećaja disanja usljed višestrukog loma rebara.

Prema informacijama iz istrage, kobnog dana Agić i njegova nevjenčana supruga susreli su Đukića na hodniku zgrade. Oni su prali neki tepih i voda je išla hodnikom i on ih je opet upozorio na ponašanje i na obaveze stanara.

- Došlo je do svađe i tuče tokom koje je, navjerovatnije Agić starca udario više puta po cijelom tijelu. Udarao ga je dosta jako i nesrećni starac je  pao i udario glavom od tlo. Đukić je brzo poslije toga preminuo. Osumnjičeni su namjeravali da prikriju zločin jer su na licu mjesta  pokušali da naštimaju da sve izgleda da je starac sam pao u hodniku. Istražiocima su govorili da se on sam stropoštao  i da ga oni nisu tukli  - rekao je ranije „Glasu Srpske“ izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima nevjenčani supružnici Agić i Jankovićeva žive kao podstanari u zgradi  kojoj je Đukić bio predsjednik kućnog savjeta.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana