Policija otkrila ko je zapalio skupocjeni “porše” u Banjaluci, uhapšen jedan osumnjičeni

J.Sa.
Policija otkrila ko je zapalio skupocjeni “porše” u Banjaluci, uhapšen jedan osumnjičeni

BANjALUKA - Draže T. (47) iz Kotor Varoša uhapšen je u akciji “Plamen” zbog sumnje da je, zajedno sa Mirkom K. (57) iz Laktaša koji se trenutno nalazi u bjekstvu, zapalio “porše kajen”, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Izvor blizak istrazi rekao je da se sumnja da je Draže T. vozilom “golf” dovezao Mirka K. do mjesta gdje se nalazio “porše”.

- Drugoosumnjičeni je od ranije poznat policiji, a u ovom slučaju se sumnja da je, nakon što je izašao iz “golfa”, otišao do parkiranog vozila koje je bilo “meta”. Polio ga je zapaljivom tečnošću, zapalio, vratio se u “golf” i pobjegao zajednom sa Dražom T.- rekao je naš izvor iz istrage.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su, navodeći inicijale da je dvojac uhapšen u utorak, a osumnjičeni su za oduzimanje tuđe stvari i saizvršilaštvo.

- Službenici su došli do saznanja da se uhapšeni mogu dovesti u vezu sa  krivičnim djelima koja su izvršena 12. oktobra ove godine Banjaluci u Bulevaru Petra Bojovića, a tom prilikom je došlo do zapaljenja vozila u vlasništvu M. L. iz Banjaluke - saopšteno je iz policije.

Nezvanično saznajemo da je “porše”, u vrijeme kada je zapaljen, koristio Aleksandar L.

U policiji navode da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci obavljen pretres stana i vozila koje koristi D. T.

- Tom prilikom su pronađeni i oduzeti tragovi i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka i Osnovnog suda u Banjaluci - pojasnili su u policiji.

Prema ranijim informacijama, požar su lokalizovali vlasnik vozila i građani prije dolaska pripadnika Vatrogasne brigade Banjaluka, a policajci su, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, obavili uviđaj i sa lica mjesta izuzeli tragove i dokaze koji su bili predmet vještačenja.

Laktašanin Mirko K. od ranije je poznat policiji po krivičnim djelima.

Između ostalog,  25. novembra 2017. godine  je uhapšen jer je  pištoljem prijetio policajcu da će ga ubiti, kao i zbog teške krađe u koju je išao sa Goranom B. (46).

Dosije

Mirko K. hapšen je i početkom juna 2018. godine u akciji “Kantri”, zajedno sa Goranom B. zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti imovinskih delikata u kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 11.000 KM. Mirko K. je tokom 2017. godine izvršio tešku krađu kada je provalio u  kuću odakle je krao novac i zlatni nakit.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana