Detalji ubistva u Doboju: Supruga i njen ljubavnik žrtvu otrovali, pa ga odvezli iz kuće i svirepo ubili

Jasmina Salopek, Nebojša Tomašević
Detalji ubistva u Doboju: Supruga i njen ljubavnik žrtvu otrovali, pa ga odvezli iz kuće i svirepo ubili

DOBOJ- Andrea Kajganić (32) supruga ubijenog Dobojlije Saše Kulišića (45) i Dražen Lazarević (19) za koga se pretpostavlja da je njen ljubavnik, osumnjičeni su za brutalni zločin čiji je motiv navjerovatnije ljubomora i želja da se domognu novca žrtve, potvrđeno je “Glasu Srpske”. Žrtvi je smrtonosne ubode nožem, kako je saopštila policija, nanijela supruga.

Kulišić, koji je brutalno ubijen na Preslici kod Doboja, prvo je otrovan lijekovima, a zatim su tokom noći supruga žrtve i njen saučesnik Lazarević upali u kuću. Odvezli su ga na Preslicu, gdje ga je prvo žena ubola nožem a zatim su ga vezali za drvo i ubili.

Rekao je to na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković i dodao, navodeći inicijale, da je nestanak Kulišića prijavila juče oko 11.50 časova kuma njegove supruge jer je vidjela da ona i muškarac izlaze iz kuće u Ulici Miloša Obilića, te je potom vidjela tragove krvi u kući, kao i da su tu dvije maloljetne kćerke ubijenog.

- U prvi mah se mislilo da se radi o nasilju u porodici ili porodičnoj zajednici, te su djecu preuzeli radnici Centra za socijalni rad - rekao je Radinković.

On je dodao da je juče u 13.50 časova građanin prijavio da se na Preslici u šumi pronađeno tijelo kome su ruke bile vezane na leđima špagom.

Usta i oči bili su mu oblijepljeni selotejp trakom. Neki mediji prenose da je navodno mučen da otkrije gdje je novac, ali to će otkriti istraga.

Utvrđen je identitet žrtve da se radi o Kulišiću.

Policija je tokom istrage otkrila identitet osumnjičenih.

Osumnjičeni je odmah uhapšen, a ubrzo je utvrđeno da je Kajganićeva pobjegla u Banjaluku, gdje je locirana i uhapšena. Otkrivena je nakon što je lociran njen automobil u blizini kafića “Frida” u naselju Starčevica. Ona je u ulici Slobodana Kusturića,  navodno iznajmila stan na dan.

Radinković je rekao da su tokom istrage izvršeni pretresi u Petrovu odakle je osumnjičeni i lokacija u Doboju i utvrđeno da su ubice danima prije iznajmili auta u rentakar agencijama u Banjaluci i Doboj i detaljno isplanirali zločin, piše RTRS.

Žrtva je kobnog dana prvo otrovana lijekovima, a zatim su tokom noći supruga žrtve i njen saučesnik upali u kuću.  Radinković je precizirao da sumnjaju da mu je u vodu i limunadu sipana određena vrsta lijekova da bi se što više onesposobio i da ne bi mogao pružati otpor. Radiće se toksikološko vještačenje kako bi se utvrdilo o čemu se radi.

– Žrtvu je prvo šakom udario L. D. nakon čega su ga vezali i ubacili u auto rentakar agencije i krenuli su prema izletištu. Ispred u autu je bio L. D. a iza njega u autu u kojem je bio vezan oštećeni vozila je njegova supruga - kaže Radinković.

Po dolasku na izletište supruga nesrećnog čovjeka je otvorila gepek i nožem po stomaku izbola supruga, a zatim su ga vezali za drvo.

- Ubijen je sa tri uboda nožem u predjelu rebara i stomaka, koje mu je nanijela A. K. - istakao je Radinković.

Radinković je otkrio da su monstruozni ljubavnici danima prije detaljno isplanirali zločin i iznajmili stan u Banjaluci.

- Na osnovu svega što smo do sada prikupili možemo zaključiti da se radilo o direktnom umišljaju i da je ubistvo pripremano i izvršeno na monstruozan način. Po svemu sudeći, motiv je ta njihova ljubavna veza, ali istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo da li se možda radilo i o koristoljublju - istakao je Radinković, prenosi ATV.

Kulišić je, kako pričaju Dobojlije, poznat kao trgovac automobilima koji se bavio i rentanjem vozila. U mladosti je dolazio u sukob sa zakonom zbog šverca.

Iza ubijenog je ostalo četvoro djece.

Povezani tekstovi:

Poznat identitet osumnjičenog za svirepo ubistvo u Doboju (FOTO)

Kćerka ubijenog Kulišića se oprostila od oca

Miljanović: Osumnjičeni za ubistvo u Doboju uhapšeni nekoliko časova nakon zločina

Kod Doboja ubijen otac četvoro djece

Ovo je brutalno ubijeni Dobojlija

Poznat identitet brutalno ubijenog Dobojlije

Detalji drame u Doboju: Muškarac svirepo ubijen, nađen vezan za drvo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana