Policija istraživala nasilje u porodici pa pronašla arsenal

GS
Policija istraživala nasilje u porodici pa pronašla arsenal

OSMACI - Kod P.K. iz Osmaka koji je optužen za nasilje u porodici, policija je pronašla arsenal oružja.

-Protiv navedenog lica slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim d‌jelima nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i ,nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija nadležnom tužilaštvu – kazali su u policiji.

Policijska uprava Zvornik  saopštila je da su radeći na dokumentovanju krivičnog d‌jela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, na osnovu naredbe Osnovnog suda Zvornik, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini juče izvršili pretres kuće i vozila koje koristi P.K.

-Prilikom pretresanja pronađeno je i privremeno oduzeto više komada oružja i municije i to automat M-56, šest okvira M-56, drveni kundak za pušku M-70, sedam okvira za pušku M-70, borbeni rap za municiju, pet komada ručne defanzivne bombe M-52, ručna defanzivna bomba M-93, 10 komada ručne ofanzivne bombe i 866 komada municije različitog kalibra -  naveli su iz policije.

Dodali su da je policiji u Osmacima istog dana oko 13:20 prijavljeno izvršenje gore navedenog krivičnog d‌jela za koje se P.K. sumnjiči.

Tom prilikom navedeno lice je uhapšeno, a na osnovu dobrovoljne predaje privremeno je oduzeta automatska puška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana