Vođa crnogorske kriminalne grupe uhapšen u saradnji sa Evropolom, policija pretresla stan u Banjaluci FOTO, VIDEO

Nebojša Tomašević
Policija pretresla stan Dejana Rovčanina
Foto: N. Tomašević | Policija pretresla stan Dejana Rovčanina

BANjALUKA- Policija je završila pretres stana državljanina Crne Gore Dejana Rovčanina, koji je jutros uhapšen u Banjaluci, saznaje „Glas Srpske“ na licu mjesta.

Rovčanin je prisustvovao pretresu, nakon čega je izveden iz stana koji je koristio u zgradi u ulici Slobodana Kusturića u banjalučkom naselju Starčevica broj četiri i odveden u policiju i u toku kriminalistička obrada, saopšteno je Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske uz navođenje inicijala uhapšenog.

On će nakon kriminalističke obrade biti sproveden u Sud BiH.

Ova akcija, ističu u saopštenju, realizovana je u okviru operativne saradnje MUP-a Srpske i Evropola.

Za uhapšenim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nezakonito držanje oružja.

Rovčanina, vođu kriminalne grupe koja se bavi švercom kokaina i heroina, u Banjaluci su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na osnovu potjernice Interpola.

Njega traže zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nezakonito držanje oružja. On će tokom dana biti predat Sudu BiH.

Rovčanin je poznat i po tome što je bio vođa grupe koja je 2019. godine planirala da brodom u Tursku prokrijumčari 56 kilograma kokaina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana