Policajka dobila otkaz zbog kontakata sa kriminalcima

Nebojša Tomašević
Policajka dobila otkaz zbog kontakata sa kriminalcima

BANjALUKA - Policijskoj službenici Milanki Erić prekinut je radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske jer je prilikom zasnivanja radnog odnosa dala netačne podatke o dosadašnjem ponašanju, a koji se odnose na kontaktiranje fizičkih i pravnih lica koja se bave ili su se bavila kriminalnim aktivnostima, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

MUP je, navodeći inicijale, saopštio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio rješenje o prestanku radnog odnosa.

-Po saznanju za okolnosti koje imenovanu čine nepodobnom za obavljanje poslova policijskog službenika, Ministarstvo je preduzelo sve aktivnosti u cilju zaštite integriteta Ministarstva - navodi se u saopštenju iz MUP-a.

Od pripadnika MUP-a se očekuje da svojim ponašanjem i navikama budu primjer u društvu, a svako odstupanje od istog je nedopustivo i kao takvo zahtijeva primjenu svih mehanizama u skladu sa zakonom.

-Naglašavamo da nijedan pripadnik Ministarstva nije zaštićen i da Ministarstvo budnim okom štiti integritet rada, a jedan od načina je čišćenje svojih redova od nepodobnih službenika - zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Kako saznajemo, Erićeva je bila je svjedok u predmetu protiv nekadašnjeg radnika "Akvane" Jelenka Tamburića i još pet optuženih koji su osuđeni na 25 i po godina robije zbog šverca narkoticima.

Ona je u svom svjedočenju, koje je navedeno i u obrazloženju prvostepene presude protiv pomenute šestorke, rekla da je kupovala drogu od jednog optuženog. Takođe je izjavila da je narkotike kupovala za 100 KM, a pojedinim svojim prijatljeima prodavala za 120 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana