Policajci uzeli mito od šumokradice

N. T.
Policajci uzeli mito od šumokradice

BANjALUKA - Policajci Policijske stancie Lauš u Banjaluci Dražen G. i Predrag K. osumnjičeni su da su uzeli oko 200 maraka mita od Ognjena P. iz Banjaluke kojeg su kontrolisali dok je prevozio drva, saznaje „Glas Srpske".

Saznajemo da je Ognjen P. nakon što je policajcima dao mito, prevario osobu kojoj je vozio drva slagavši je da su mu policajci odzeli drbva iako ih je prodao.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslvoa Republike Srpske saopšteno je da policajace D. G. i P. K. terete za krivično djelo primanje mita, a O. P. za davanje mita i prevaru. Navodi se da su ta djela počinili 6. avgusta.

– Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o učinjenom krivičnom djelu protiv policijskih službenika D.G. i P.K. i O.P. iz Banjaluke – rekla portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona je dodala da če protiv  policijskih službenika biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskgo postupka  i oni će biti suspendovani do njegovog okončanja.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP da  to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati. Dužnost svakog pripadnika MUP Republike Srpske da svoje poslove i zadatke izvršava profesionalno i zakonito – poručila je Miljanovićeva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana