Policajci osumnjičeni za 24 krivična djela, tužilaštvo zatražilo pritvor

Nebojša Tomašević
Foto: ATV

BANjALUKA – Republičko javno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora policajcima iz Dervente Ivanu Zebi, Jovanu Zoriću i Nenadu Šainoviću osumnjičenim za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

Terete ih za ukupno 24 krivična djela.

Prijedlog pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci, a Zebu terete da je počinio deset, Zorića za devet, a Šainović za pet krivičnih djela primanja mita.

-Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak skrivanjem dokaza ili uticajem na svjedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela- navode u Republičkom tužilaštvu.

Pomenuti policajci uhapšeni su 11. marta, a kako saznajemo oni su uzimali mito od prevoznika, odnosno preprodavce drva kako bi im "opraštali" prekršaje. Izvor blizak istrazi je rekao da su pojedini prevoznici, koji su znali da s sa njima može "sve srediti" njima davali novac kako bi im omogućavali nesmetan prevoz i prodaju drveta.

Iz MUP-a Srpske je saopšteno da je u okviru ove akcije Republičkom tužilaštvu, osim protiv pomenutih, podnesen izvještaj protiv još deset osoba.

- Protiv I.Z, J.Z. i N.Š. je podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. Takođe je protiv lica inicijala M.M, V.Đ, D.Ž, M.A, S.M, S.S, P.S, G.T. i M.A. iz Dervente i lica inicijala D.B. iz Broda podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu davanje mita - kažu u MUP-u Srpske.

Dodali su da su tokom akcije izvršeni pretresi na više lokacija na području Dervente i Broda prilikom čega su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u daljoj istrazi.

Naveli su da će I.Z., J.Z. i N.Š. koji su policijski službenici Policijske uprave Doboj biti suspendovani i protiv njih će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana