Policajci kojima je pobjegao pedofil dobili otkaz

Nebojša Tomašević
Policajci kojima je pobjegao pedofil dobili otkaz

BANjALUKA - Sudski policajci D.T. i D.T. odlukom prvostepene disciplinske komisije dobili su otkaz zbog bijega osuđenog pedofila Ivice Miškovića iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević pojasnio je da je prvostepena disciplinska komisija donijela je rješenje o prekidu radnog odnosa za obojicu policajaca. 

- Radi se o prvostepenom rješenju, na koje dozvoljeno pravo žalbe-rekao je Dragojević za "Glas Srpske".

Pomenuti sudski policajci su nakon bejkstva Miškovića suspendovani i pokrenut je unutrašnji postupak.

Pomenuti pedofil pobjegao je iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci 7. novembra nakon što mu je izrečena nepravosnažna presuda od četiri godine zatvora zbog obljube tada devetogodišnje  djevojčice. 

Izvor blizak istrazi je pokazao da je dosadašnja istraga pokazala da Mišković nakon presude nije bio vezan lisicama, te da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji. 

- On  je onda iskoristio i iskočio kroz prozor. U tome je pokušala da ga spriječi sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, ali nije uspjela - rekao je naš izvor.

Nakon toga za njim je trajala potraga više dana, a on je otkriven u Hrvatskoj u Zagrebu u novembru lani. Međutim kako se saznaje njega vlasti Hrvataske neće izručiti u BiH s obzirom na to da je hrvatski državljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana