Policajac učestovao u figiranju nesreće

N.T.
Foto: Ilustracija

GRADIŠKA - Policajac Danijel G. (41) i još četiri njegova poznanika  osumnjičeni su da su fingirali saobraćajnu nesreću te tako od jednog osiguranja naplatili odštetu od 10.040 KM.

Osim policajca, saznajemo osumnjičeni su Nenad V. (56) i njegov sin Mišel V. (25), te Miloš P. (25) i Aleksandar D. (26).

"Oni su se dogovorili sa policajcem da kad on bude radio fingiraju nesreću kako bi naplatili odštetu od osiguranja. Tako su 25. jula lani u mjesto Dušanovo dovezli "golf" i "BMV" te s golfom namjerno udarili u "BMV" i zgurali ga u kanal na osnovu čega su naplatili odštetu. Policajac im je pomogao da se uradi potrebna dokumentacija i zapisnik o uviđaju kako bi mogli da naplate odštetu", rekao je naš izvor.

Policijska uprava Gradiška, navodeći inicijale, saopštila je da je D.G. policijski službenik iz Policijske stanice Nova Topla i da njega i ostale terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i krivično djelo prevara u osiguranju.

"Policijski službenik Policijske stanice Nova Topola D.G. iz Gradiške  se sumnjiči da je tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka pomogao u fingiranju saobraćajne nezgode sugrađanima M.V, N.V, M.P. i A.D. Izvršenjem pomenutih krivičnih djela, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 10 040 KM, a osiguravajućem društvu iz Bijeljine pričinili materijalnu štetu u istom iznosu",saopštila je policija.

Dodali su da će protiv policijskog službenika Policijske stanice Nova Topola u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima i Pravilnikom o disciplinskom postupku biti pokrenut unutrašnji postupak.

Istakli su da je protiv svih pet osumnjičenih 23. marta podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i prevara u osiguranju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana