Policajac suspendovan zbog učešća u tuči u kojoj je povrijeđen maloljetnik

Nebojša Tomašević
Policajac suspendovan zbog učešća u tuči u kojoj je povrijeđen maloljetnik

BANjALUKA - Pripadnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a Srpske Nemanja Ćulum (29) iz Banjaluke suspendovan je zbog sumnje da je učestovao u tuči, potvrđeno je "Glasu Srpske" u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, on se već pola godine nalazi na bolovanju, a terete ga da je učestvovao u tuči ispred banjalučkog noćnog kluba "Prestiž" u kojoj je teško povrijeđen jedan maloljetnik.

U MUP-u Srpske su "Glasu Srpske" potvrdili da je protiv suspendovanog policajca pokrenut disciplinski postupak.

Tuča u kojoj je učestvovao Ćulum desila se 12. februara u oko jedan čas, a nakon sukoba uhapšeni su radnici obezbjeđenja Siniša B. (36) i Mladen D. (31), obojica iz Banjaluke zbog sumnje da su ispred noćnog kluba pretukli trojicu maloljetnika, od kojih  je jedan zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Nakon hapšenja dvojice izbacivača, uhapšeni su i Banjalučani Nemanja R. (21), David D. (23) i Vujadin V (23) zbog sumnje  da su napali konobare u ovom klubu. Oni su, kako saznajemo, drugovi jednog od povrijeđenih maloljetnika i navodno su se tako htjeli osvetiti za njegovo premlaćivanje. Nezvanično se saznaje da su  pomenuti obračun snimile kamere video nadzora jedne firme koje "pokrivaju" mjesto sukoba i na jednom od snimaka se vidi da je policajac Ćulum učestovao u tuči i udario maloljetnika. Uhapšeni radnici obezbjeđenja nisu to rekli policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana