Policajac uhapšen dok je čuvao zgradu Predsjedništva BiH, osumnjičen za prodaju droge

Srna
Policajac uhapšen dok je čuvao zgradu Predsjedništva BiH, osumnjičen za prodaju droge

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Miloša Popovca koji je čuvao zgradu Predsjedništva BiH, a koji je osumnjičen za trgovinu drogom, javio je Kliks.

Tužilaštvo BiH ranije je, ne navodeći ime osumnjičenog ni to koji je objekat čuvao, saopštilo da je policajac slobode lišen dok je obavljao redovne aktivnosti obezbjeđenja čuvanog objekta.

Akciju hapšenja osumnjičenog, koji je pod istragom Tužilaštva BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) nadzirali su i koordinisali tužilac i istražilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Policajac je pod istragom Tužilaštva i SIPA zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćen promet opojnih droga sa koruptivnim elementima koji su uključivali zloupotrebu službenog položaja i policijske uniforme. Sumnja se da je bio dio organizovane mreže za prevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, uključujući spid.

Prije nešto više od mjesec, uhapšen je Miloš Nikolić, pratilac ministra za ljudska prava i izbjeglice BIH Miloša Lučića. Nikolić je uhvaćen u prodaji 10 kilograma spida, a tada je privedeno još osoba za koje se sumnja da su dio organizovane kriminalne grupe.

Popivac  će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana