Policajac među uhapšenima za šverc droge i pripremu ubistva

Nebojša Tomašević
Policajac među uhapšenima za šverc droge i pripremu ubistva

TREBINjE - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Trebinja, Foče, Brčko distrikta  i Mostara uhapsili su četiri osobe među kojima je i policajac  zbog šverca narkoticima, pripremanja ubistva.

Akcija je sprovedena u okviru predmeta otvorenih u Tužilaštvu BiH nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija, koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa u regionu.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH ova akcija je realizovana u okviru predmeta Milan Matković i drugi.

- Aktivnosti se odnose na predmet organiziovanog  kriminala, povezanog sa više teških krivičnih djela. Među osobama lišenim slobode je i aktivni policijski službenik, osumnjičen za kopruptivno djelovanje i iskorištavanje policijskih kapaciteta za pomaganje osumnjičenima u izvršenju krivičnih djela-saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Tokom akcije, pripadnici SIPA su preresli stambene objekte, lica i pokretne stvari na sedam lokacija.

- Otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Oduzeti su mobilni telefoni sa pripadajućim SIM karticama, laptopi, računari i određena dokumentacija - saopšteno je iz SIPA.

Dodaju da uhapšene osobe sumnjiče za krivična djela  organizovani  kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene i pranje novca.

- Uhapšenima  se na teret stavlja i pripremanje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom, te krivično djelo falsifikovanje isprave - navodi se u saopštenju.

Ističe se da će uhapšeni  nakon kriminalističke obrade biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH. Pojasnili su da je akcija  realizovana  po naredbi Suda BiH i nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa Obavještajno - bezbjednosnom agencijom BiH, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijom Brčko distrikta BiH i MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana