Pogledajte šta je pronađeno tokom hapšenja Beganovića (FOTO+VIDEO)

Nebojša Tomašević
Pogledajte šta je pronađeno tokom hapšenja Beganovića (FOTO+VIDEO)

BANjALUKA  -Izet Beganović (71), Adnan Kelecija iz Banjaluke i Sadik Kevrić iz Brčkog uhapšeni su u međunarodnoj akciji "Alfa" zbog organizovanog šverca drogom, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštili su, navodeći inicijale uhapšenih, akcija je realizovana u saradnji sa EUROPOL-om, istražnim organima Republike Austrije i Češke, kao i sa Tužilaštvom BiH. 

-Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Brčko Distrikta realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Alfa“ u okviru koje su lišili slobode lica inicijala I.B. i A.K. iz Banja Luke i S.K. iz Brčkog, koja sumnjičimo da su izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga - saopštili su iz MUP-a. 

Dodali su da su na osnovu naredbi  Suda BiH  a pod nadzorom Tužilaštva BiH pretreseni danas je na objekti i vozila koja osumnjičeni koriste na području Banjaluke i Brčkog.

-Tom prilikom pronađena su i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih preduzeća sa različitim djelatnostima u vlasništvu  navedenih lica, kao i veći broj mobilnih telefona i računara, vatreno oružje, više skupocjenih putničkih motornih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improvizovane laboratorije za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku - saopštili su iz policije. 

U toku sutrašnjeg dana uhapšeni će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima  biti sprovedena u prostorije Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana