Pogledajte privođenje u akciji "Omerta" (FOTO) (VIDEO)

N.T.
Uhapšeni u akciji "Omerta" dovedeni u PU Banjaluka
Foto: Dražan Oskar Pozderović | Uhapšeni u akciji "Omerta" dovedeni u PU Banjaluka

BANjALUKA - Osobe koje su uhapšene jutros u akciji "Omerta" banjalučke policije na suzbijanju preprodaje narkotika predati su u Policijsku upravu Banjaluka.

Policija je u okviru velike akcije jutros pretresla kuću u naselju Lauš koju koristi  osoba od ranije poznata po krivičnim djelima, saznaje „Glas Srpske“.

„Glasu Srpske“ je potvrđeno da je uhapšeno više osoba te da su organizovani pretresi na više lokacija. 

- Kada sam krenuo na posao bilo je više policajaca sa fantomkama i automatskim oružjem. Pretresli su kuću komšije, ne znam šta su radili - rekao je jedan Banjalučanin ne želeći da se predstavi.

Prema nezvaničnim informacijama akcija je započela rano jutros i na meti su bile osobe poznate po švercu drogom i drugim krivičnim djelima. 

U Policijskoj upravi Banjaluka su istakli da će više informacija o ovoj akciji imati po okončanju pretresa i drugih ativnosti. Nisu mogli da iznose detalje.

Kako "Glas" saznaje većina obuhvaćenih akcijom su poznati policiji od ranije, a među uhapšenim je Aleksandar Miletić i Boris Grujić.

U jutrošnjoj akciji je upravo bila pretresena i Grujićeva kuća na Laušu.

Grujić je u februaru ove godine hapšen u akciji „Market“ kada je zaplijenjen kilogram kokaina u vrijednosti od 40.000 evra.

Za taj slučaj Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv državljanina Slovenije Mitje Kontiča, Borisa Grujića i još četiri osobe.

Aleksandar  Miletić je junu ove godine nepravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva Siniše Blagojevića, vojnika Oružanih snaga BiH kome je na svadbi zabio nož u oko!

 

Istragom je obuhvaćen i njegov brat Anđelo Miletić, koji se nalazi u Srbiji, prenosi ATV.

.I on je optužen za učešće u premlaćivanju vojnika na svadbi, ali je tokom suđenja naprasno prestao da dolazi na ročišta i za njim je raspisana potjernica.

Inače, Anđelo je krajem prošle godine osuđen na godinu dana zatvora zbog premlaćivanja ugostitelja Duška Brkića Gere u septembru 2017. godine u Banjaluci. Kazna mu je zamijenjena za novčanu u iznosu od 18.000 KM.

U okviru ove akcije nedavno je banjalučka policija zaplijenila 1.100 grama kokaina vrijednosti oko 65.000 evra, a tada je uhapšen S.K. koji se nalazi u pritvoru. Droga je pronađena sakrivena u bunkeru ispod mjenjača u njegovom automobilu „audi“.

U akciji "Omerta" koja se od jutros sprovodi na području Banjaluke, policija je uhapsila A.M, M.D, B.G, N.K, A.A, N.M. i M.G. osumnjičene za neovlaštenu proizvodnu i promet opojnih droga i zaplijenila oko 1.6 kg kokaina i 400g marihuane od marta ove godine.

Rekao je načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić i dodao da je pretreseno 10 lokacija na području Banjaluke i jedna u Kotor Varoši. - Tom prilikom pronađene su dvije vojne puške, pištolj, novac i automonil

. Pretresi su obavljeni na osnovi naredbe postupajućeg sudije Okružnog suda Banjaluka i uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - rekao je Vukelić

. Prema njegovim riječima za dvije osobe je raspisana Interpolova potjernica, a za jednom će raspisati danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana