Podnesen izvještaj protiv 14 lica u nastavku akcije „VISA"

Nebojša Tomašević
Podnesen izvještaj protiv 14 lica u nastavku akcije „VISA"

BANjALUKA – Protiv 14 osumnjičenih osoba koje terete da su koristili tuđe kartice i tako ukrali i oprali oko 17.000 KM podnesen je izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske navedeno je je da osumnjičene terete da su počinila krivična djela neovlašteno korištenje ličnih podataka i pranje novca.

- Osumnjičena lica S.S., S.S., D.D., O.M., S.D., N.T., N.Z., D.B., V.Đ., N.M., D.B., O.D.,J.L. i M.I. počinila su krivična djela tako što su u tokom 2022.godine izvršila terećenja platnih kartica bez autorizacije legalnog imaoca platne kartice.

Prema raspoloživim informacijama izvšena su 392 pokušaja u ukupnom iznosu od oko 17.000 KM, od čega su 192 uspješne transakcije sa više različitih brojeva kartica, a štetu je pretrpjela banka koja je zaprimila ove transakcije-nvedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Pojasnili su da je tužilaštvu protiv osumnjičenih izvještaj podnijela Jedinica za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u nastavku akcije "Viza".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana