Podignuta optužnica protiv pljačkaša depoa Višeg suda u Podgorici

Tanjug
Foto: Agencije

PODGORICA- Godinu dana od spektakularne pljačke depoa Višeg suda u Podgorici, do kojeg su pljačkaši došli iskopanim tunelom od susedne zgrade, optužnica je podignuta protiv osam osoba, dok je protiv jedne osobe istraga obustavljena.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je pred Osnovnim sudom u Podgorici optužnicu protiv šest lica (V. M., M. M., D. J., V.E., P. M., N. M.), zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa.

Protiv jednog lica (K. B.) optužnica je podnijeta zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delima teška krađa u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprave i protiv jednog lica (M. V.) zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, saopšteno je iz ODT-a Podgorica.

Protiv I.P. donijeta je naredba o obustavi istrage zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

U optužnici se navodi da je prilikom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici protivpravno oduzeto i prisvojeno jedanaest mobilnih telefona, kao i devetnaest komada vatrenog oružja, od čega jedanaest komada vatrenog oružja iz pravosnažno okončanih predmeta, dok su preostalih osam komada vatrenog oružja iz predmeta koji su i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici.

"Takođe, oduzeta je i prisvojena manja količina opojnih droga marihuana, heroin i kokain, iz tri pravosnažno okončana predmeta i dva predmeta koja su u i dalje u radu pred Višim sudom u Podgorici", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana