Početak suđenja Krstovićima zbog šverca tone kokaina 28. februara

Srna
Foto: Agencije

PODGORICA - U Višem sudu u Podgorici za 28. februar zakazan je početak suđenja Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini Krstović, optuženim za šverc 1.206 kilograma kokaina. Predmet je dodijeljen sudiji Vesni Kovačević, potvrdila je "Vijestima" samostalni savjetnik za odnose sa javnošću ove pravosudne institucije Marija Raković.

Na ročištu za kontrolu optužnice, koje je održano 17. januara, državni tužilac Tanja Božović u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici predložila je sudu da potvrdi optužnicu. Branioci Borivoje Đukanović, Dragoljub Đukanović, Stefan Jovanović i Željko Đukanović predložili su sudu da donese rješenje kojim će biti obustavljen krivični postupak jer nema osnova sumnje da su okrivljeni izvršili krivično djelo.

Okrivljeni Budimir Krstović istakao je da je ovo namještaljka koja je poslužila kao dobra politička priča jer se već 32 godine bavi uvozom banana, a njegova firma "San Francisko" nikada nije imala nijednu grešku. Marina Krstović je danas u sudu rekla da je reputacija njihove porodične firme besprijekorna. Advokat Borivoje Đukanović naglasio je da je u optužnici samo uopšteno navedeno da su okrivljeni Krstovići izvršili krivično djelo.

"U optužnici je izostalo da se navede konkretizacija radnje izvršenja krivičnog djela. Nije ukazano na koji način je izvršeno krivično djelo, mjesto i sredstvo. Nijedan dokaz nije prezentovan", smatra advokat Đukanović. Više državno tužilaštvo u Podgorici je 23. decembra podiglo optužnicu protiv okrivljenih lica čiji su inicijali B.K. i M.K. zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet 1.206,3 kilograma kokaina, a optužnica je dostavljena podgoričkom Višem sudu radi odlučivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana