Počelo suđenje Zlatku Vidoviću optuženom za pokušaj ubistva Borisa Zorića: Drugu poklonio jaknu pa ga izbo zbog "trodona"

Nebojša Tomašević
Počelo suđenje Zlatku Vidoviću optuženom za pokušaj ubistva Borisa Zorića: Drugu poklonio jaknu pa ga izbo zbog "trodona"

BANjALUKA - Zlatko Vidović (40) iz Banjaluke poklonio mi je jaknu pa smo se nakon toga posvađali zbog "trodona" i onda me je izbo čakijom, ispričao je Boris Zorić (35) u banjalučkom Okružnom sudu.

- Družimo se dugo godina i to veče kod njega smo sjedili i pričali. Pili smo pivo i "trodone". Ne sjećam se baš dobro svega. Dao mi je jaknu koju sam obukao. Znam da je mahao čakijom ispred lica te sam ga udario po ruci i ona je ispala. Posvađali smo se, a samo se sjećam da mi se unio u lice kao da hoće da se tuče. Gurnuo sam ga, on je pao na krevet. Pošao sam da izađem iz sobe i on me ubo u leđa, pao sam i više se ne sjećam - kazao je Zorić.

Kaže da nije siguran šta se desilo, ali da zna da ga je ubo u ruku i rame te da ga je od smrti spasio Vidovićev brat Davor.

- Sjećam se da sam kada sam pao i ležao vidio nož i optuženog da zamahuje.  Uhvatio ga je brat za ruku i rekao "Nemoj Zlatko". Zahvalan sam mu što mi je spasio život. On me poslije iznio ispred zgrade i pozvao hitnu - rekao je Zorić i dodao da je, prije nego što ga je ubo, Zlatko opsovao "nećeš više majku ti".

Naglasio je da se ne sjeća dobro zašto je tačno izbila svađa, ali da je kasnije čuo da je to zbog "trodona".

- Navodno je bio ljut jer sam mu ukrao trodonsku terapiju, što ja ne sporim. Moguće da jesam, ali se ne sjećam - kazao je Zorić.

Tužilac Zorica Baroš naglasila je da je svjedok drugačije govorio u istrazi te mu pročitala dio izjave.

- Počeli smo da sparingujemo i zakačio sam ga par puta, a onda ne znam iz kog razloga je uzeo čakiju. Počeo je da je prislanja i da me bocka - stoji u Zorićevoj izjavi, koju je pročitala tužilac.

Odgovorio je da ne vjeruje da je bilo tako i da je bilo samo mahanje nožem - čakijom, te da je u početku sve bilo "ružna šala". Sudija Branimir Jukić je pitao svjedoka šta je istina, a Zorić je naglasio da je tačno ono što kaže na sudu.

Vidovića terete da je Zorića pokušao da ubije 16. oktobra 2019. godine u svom stanu u banjalučkoj ulici Milana Tepića. Navodi se da je bio u stanju bitno smanjene uračunjivosti pod odlučujućim djelovanjem zavisnosti od alkohola i opijata, sa koncentracijom alkohola u krvi između 1,51 i 1,58 promila. U optužnici stoji da je Vidović nakon svađe prislonio Zorića uz vrata te mu nož prislonio uz tijelo, ali je on uspio da ga odgurne i pobjegne iz sobe u hodnik gdje se sapleo i pao. Vidović mu je prišao te nožem ga ubo tri puta, nakon čega je njegov brat uspio da mu otme oružje.

Bruno Rold

Boris Zorić je u banjalučkom Okružnom sudu lani osuđen na četiri godine zatvora zbog učešća u ubistvu Bruna Rolda. Izrečena mu je kazna ispod zakonskog minimuma, jer je krivično djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunjivosti. Presudom je upućen na čuvanje i liječenje od zavisnosti u Zavod za psihijatriju na Sokocu. Za taj zločin na 15 godina robije osuđen je Rade Drljača koji je zaklao Rolda i zapalio njegovo tijelo. Slobodan Krnetić, koji je učestvovao u premlaćivanju Rolda, dobio je sedam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana