Počelo suđenje Zdravku Milanoviću za pokušaj ubistva supruge Nevenke: Ženu puškom nišanio u glavu

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Pogodio me je u rame, a krv je liptala na sve strane. Ponovo je nasrnuo na mene i ciljao u glavu. Borila sam se jednom rukom, a bol je bila neizdrživa. Uspjela sam gurnuti cijev i pogodio me u prsa.

Ispričala je ovo u banjalučkom okružnom sudu Nevenka Milanović na suđenju suprugu Zdravku Milanoviću (67) koji je optužen da je pokušao da je ubije. Pojasnila je da su kobnog dana ona i Zdravko imali manju razmiricu te da je on nju i ranije verbalno maltretirao i vrijeđao.

- Kobne večeri kada sam otišla u krevet oko 23 časa, a on je došao i maltretirao me, nije dao spavati. Pitao me ima li razloga da ide ili da ostane. Opsovala sam i njega i razloge te rekla da ili ide ili ostane, da ne pravi probleme i da je vrijeme da se smiri, jer ima 68 godina. Otišao je i uzeo flašu rakije iz frižidera te izašao napolje i upalio automobil i traktor - prisjetila se Nevenka.

Dodala je da je nakon nekog vremena Zdravko ušao s puškom kod nje, ali da nije vjerovala tada da će pucati.

- Usmjerio je oružje na mene i rekao da se ne slaže da komuniciram s djecom, sinovima. Odgovorila sam mu da se svoje djece neću odreći, a on je kazao: “Ubiću te”. Odgovorila sam: “Ubij me” i vidjela da mu je prst na obaraču. U sekundi sam shvatila da će pucati. Gurnula sam cijev, a on je ispalio hitac koji me pogodio u rame. Rekla sam: “Što mi ovo uradi i razvali rame” - ispričala je Nevenka.

Dodala je da je Zdravko ponovo nasrnuo na nju i oborio s kreveta te pušku usmjerio prema glavi.

- Uspjela sam cijev povući pa me pogodio u grudi. Nakon toga je izašao i čula sam auto kako odlazi. Pozvala sam putem telefona njegovog brata Slavka i rekla da me Bajo, kako zovemo Zdravka, ranio i da zove hitnu. Molila sam Boga da preživim da vidim djecu i unuke. Bol je bila užasna - rekla je Nevenka.

Ispričala je da je od 2003. ili 2004. godine Zdravko počeo da je maltretira i vrijeđa, ali nije bilo fizičkih sukoba.

- Za 29 godina braka udario me samo jednom. Inače nije ni pio, a vjerujem da je tu veče uzeo rakiju da se izvuče na to da je bio pijan. Sad mislim da je te kobne večeri upalio auto i traktor da se ne čuju pucnji - rekla je Nevenka.

Istakla je da od supruga ne traži nikakvu nadoknadu štete, jer on to i nema čim da uradi.

- Teško mi je, teško je i djeci, sinovima koji sad moraju da brinu i za mene, ali i njega. Sve je na njihova pleća palo. Trajni sam invalid i treba ga kazniti, kako je i zaslužio - naglasila je Nevenka te istakla da se supruga ne boji niti ga se kada bojala.

Zdravka Milanovića tužilaštvo tereti da je pokušao da ubije suprugu Nevenku 15. marta ove godine oko 23 časa u njihovoj kući u selu Čardačani kod Laktaša. U optužnici je navedeno da je u suprugu pucao dva puta iz lovačke puške i da je nju pogodilo 120 zrna sačme.

Kafa

Nevenka Milanović je je ispričala da je prije nego što ju je pokušao da ubije suprug Zdravko njihovim sinovima rekao da su loši ljudi.

- Pozvao je na kafu komšije Milicu i Nedjeljka Đukića i naše sinove. Rekao im je da su loši ljudi, da ne dolaze kod nas u dvorište i kući. Oni su plakali jer ih je to uvrijedilo. Rekli su mu: “Nemoj dirati mater, mi ćemo je voditi s nama” - rekla je Milanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana