Počelo suđenje za stravično ubistvo Noe Milivojev (18), svjedočio njen otac

GS, Tanjug
Počelo suđenje za stravično ubistvo Noe Milivojev (18), svjedočio njen otac

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je Ognjen Dabetić (34) negirao da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života Nou Milivojev (18).

Dabetić je rekao da nije kriv za krivično djelo za koje ga teretnj, ali nije želeo da iznosi odbranu.

U nastavku suđenja je svjedočio Milivoje M. otac ubijene Noe, inače transrodne osobe koji je rekao da se ne sjeća svog iskaza iz tužilaštva jer je bio u šoku zbog čega mu je iskaz pročitan.

U tom iskazu on je naveo da je znao da se Noa viđa sa Dabetićem, koga je oštećena osoba oslovljavala sa “Ogi” i da je čuo od nje da ide kod optuženog nekoliko puta, ali nije znao koja je priroda njihovog odnosa.

Otac žrtve je tad ispričao i da je Noa uglavnom kada ide kod Dabetića prekidala telefonsku vezu jer je rekla da on neće da je pusti u stan dok priča telefonom.

Milivoje M. je ispričao i da je Noi bilo teško jer je transrodna osoba, da su je “šikanirali” i nije mogla da nađe posao.

Nakon nestanka, kako je ispričao svjedok, zajedno sa suprugom je tražio Nou.

Oštećeni je istakao imovinsko-pravni zahtjev i pridružio se krivičnom gonjenju.

Za sljedeće suđenje koje je zakazano za 22. jul pozvana je majka ubijene i još dva svjedoka.

Dabetić se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u julu prošle godine branio ćutanjem, dok je policajcu koji je nešto prije toga došao u njegov stan u centru Beograda, priznao da je ubio Nou.

Policajac je koji je prvi ušao u Dabetićev stan nakon njegovog zločina, prema saznanjima Tanjuga, svjedočio je ljetos u istrazi da je u stanu odmah osjetio miris hemikalija.

Prema njegovim riječima, stan je bio mračan i u haosu, a na šporetu je bila crvena fleka nalik na krv. Dabetić mu, kako je rekao, prvo nije dozvolio da “baci pogled u stan” jer, “ima veću količinu droge”, ali se ipak predomislio i pustio ga.

U jednom momentu policajac ga je pitao da li je Noa unutra, na šta je Dabetić slegnuo ramenima i potvrdno klimnuo glavom, nakon čega mu je skrenuo pažnju da ne ulazi u kupatilo “zbog sebe”, gdje je inače pronađeno raskomadano Noino tijelo. Ubrzo je Dabetić, prema svjedočenju policajca, priznao da je 15-20 dana ranije nakon svađe, Nou udavio kablom i njeno tijelo isjekao nožem, a potom zalio kiselinom.

Iz optužnice, u koju je Tanjug imao uvid, proizilazi da je Dabetić nakon ubistva po dogovoru preko aplikacije za upoznavanje, došao u stan jednog muškarca, koji je posvjedočio da je Dabetić tada bio drogiran i da mu je pričao kako su mu ruke suve od kiseline.

Svjedok je ispričao da mu je okrivljeni tada rekao da ga traži policija, i da je “u paklu” 20 dana jer „svi pričaju o nestaloj devojci, iako to nije devojka“.

Pričao je, kako je rekao svjedok, da je bio sa djevojkom koja ga je prevarila i izigrala, ali nije priznao da je konkretno nekog ubio. Dabetić se nalazi u pritvoru od hapšenja.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna prošle godine u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda - mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života Nou Milivojev  (18), s kojom je prethodno bio u emotivnoj vezi.

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osjećaja iznevjerenosti i ponašanja Noe prema okrivljenom, koje je posljedica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećene na nastavku veze.

Dabetić, je navodi se, prvo obnovio kontakt i susrete sa Noom, pa je kritičnog dana zloupotrijebio povjerenje i emotivnu vezanost tek punoljetne oštećene, pozvavši ga da dođe kod njega u stan, gdje je s njom ušao u svađu i fizički sukob, a potom je stezanjem vrata električnim kablom lišio života. Nakon toga je tijelo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gdje je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao tijelo oštećene, a potom dijelove tijela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini. Potom je dijelove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen, što je sve pronađeno 6. jula prošle godine.

Okrivljenom je na teret stavljeno teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda, iz člana 114. stav 1, tačka 1 i tačka 5. Prema pisanju medija, transrodna osoba Noa Milivojev (18) nestala je 17. juna prošle godine kada je krenula kod Dabetića u čijem stanu je 6. jula 2023. godine pronađeno njeno tijelo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana