Počelo suđenje Dariju Mirjaniću optuženom za razbojništvo: Bljuzgo želi da prizna krivicu

N. T.
Foto: Privatna Arhiva/Una

BANjALUKA - Dario Mirjanić (36) iz Banjaluke koga terete za razbojništvo jer je prijeteći šipkom opljačkao sportsku kladionicu "Mocart" želi da prizna krivicu i kaje se za ono što je uradio.

Njegov advokat Slobodan Bulatović istakao je da su u toku pregovori sa Okružnom tužilaštvom kako bi zaključili sporazum o priznanju krivice.

Mirjanić je potvrdio da želi da zaključi sporazum o priznanju te je istakao da se kaje za ono što je uradio.

Nakon obavještenja o mogućem zaključenju sporazuma pročitana je optužnica, a tužilac Dijana Kukobat u uvodnoj riječi je istakla  da će krivicu optuženog dokazivati sa devet svjedoka i ukupno 34 materijalna dokaza. Odbrana nije iznosila uvodnu riječ niti prijedlog dokaza.

Nakon toga predsjednik sudskog vijeća Blagoja Dragosavljević je  suđenje odgodio s obzirom na činjenicu da se nije pojavio svjedok oštećeni Slaviša P.

Mirjanića optužnica tereti da je 18. februara 2023. godine opljačkao  kladionicu "Mocart" u banjalučkoj ulici carice Milice kada je od radnika uzeo 4.400 KM.  

Kako se navodi u kladionicu je ušao noseći armaturnu šipku dužine 75 i širine 10 centimetara te je zaprijetio radniku Slaviši P. 

- Prišao mu je i rekao "gdje su pare", a kad mu je radnik odgovorio da nema para, podigao je metalnu šipku u vazduh i jako zamahnuo u njegovom pravcu, te mu ljutito rekao "je l’ nema para", te je prišao bliže pultu i obratio se ponovo oštećenom riječima "daj pare, ovo je pljačka!"- stoji u optužnici.

Dodaje se da je Slaviša P. iz straha za svoj život, jer je znao da je osumnjičeni kažnjavan zbog ubistva, izvadio iz sefa novac u iznosu od 4.400 KM i razbojniku koji je tada pobjegao.

Mirjanić je poznat od ranije po krivičnim djelima i osuđivan je za ubistvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i falsifikovanje novca.

Osuđen je na osam godina zatvora krajem 2011 godine zbog ubistva Vese Medića (24) kojeg je izbo nožem nakon kraće svađe ispred kafića "Ekselens" u banjalučkom naselju Obilićevo. 

Mirjanić je hapšen i 2021. godine jer je u banjalučkom kafiću "Krug" pretukao dvije djevojke za čiji stol je prilazio više puta,a  napao ih je kada su ga zamolile da se odmakne od njih.

Mirjanić je u sudnici rekao da je sve zatvorske kazne odležao u periodu od 2011 do 2018. godine. Nezvanično saznajemo da je on prije pljačke pomenute kladionice prekršajno kažnjen. 

DUGOVI

Dario Mirjanić je dio novca koji je opljačkao iz kladionice iskoristio da vrati ranije dugove.

Tužilac Dijana Kukobat je pojasnila da je od devet predloženih svjedoka samo jedan očevidac i to oštećeni radnik kladionice Slaviša P. 

- Nekoliko svjedoka su osobe kojima je Mirjanić vraćao dugove i od kojih je oduzet novac. Takođe među svjedocima su i radnici agencije "Sektor Sekjuriti" koji su došli odmah nakon razbojništva na lice mjesta - pojasnila je Kukobat.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana