Počelo suđenje Amiru Kujoviću Zbog stradanja supružnika Hršum

Srna
Počelo suđenje Amiru Kujoviću Zbog stradanja supružnika Hršum

ISTOČNO SARAJEVO - U Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu danas je održano prvo ročište protiv Amira Kujovića iz Sarajeva, koji se tereti za stradanje supružnika Danijele i Darija Hršum u saobraćajnoj nesreći koju je optuženi izazvao, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

Bračni par Hršum stradao je na putu Pale-Ljubogošta, kada je u njihov "audi 3" direktno udario u "mercedes GLC 350", kojim je upravljao Kujović bez važeće dozvole i sa 0,41 promilom alkohola u krvi.

U optužnico se navodi da Kujović nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosverskim prilikama i saobraćajnim znacima. Na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na čas, vozio je brzinom od 75, iako je bezbjedna brzina bila do 49 kilometara.

Nesreća se dogodila 11. avgusta prošle godine, a Okružni sud je optužnicu potvrdio 29. aprila ove godine.

Početak zakazanih suđenja dva puta je odgađano, prvo zbog bolesti sudije, a 14. oktobra, zbog Kujovićevog nalaza u kojem se navodi da je pozitivan na virus korona.

Mediji su nedavno objavili da je Kujović u registru novčanih kazni imao više hiljada KM neplaćenih kazni za razne prekršaje, uglavnom iz oblasti saobraćaja. Vozačka dozvola mu je oduzeta još 2014. godine.

Naredno ročište zakazano je za 16. novembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana