Plinska boca pala sa kamiona i ubila ženu

GS
Plinska boca pala sa kamiona i ubila ženu

LjUBUŠKI - F.Z. (74) stradala je juče u mjestu Vitina kod Ljubuškog, kada je sa kamiona koji je išao magistralnim putem pala plinska boca i usmrtila je.

Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona saopštilo je da se nesreća dogodila tokom prevoza praznih spremnika za tečni plin motornim vozilom kojim je upravljao Z.P. (52), kada je došlo do pada jednog od spremnika za plin na trotoar.

-U tom trenutku trotoarom se kretala F.Z. (74) koju je spremnik udario i odbacio u kanal pored ceste, a žena je sljed zadobijenih ozljeda preminula na mjestu događaja - naveli su iz Tužilaštva.

Dodali su da su ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužioca obavile uviđajne radnje zajedno sa vještakom saobraćajne struke i zamjenikom glavne kantonalne tužiteljke te izuzele vozilo i ostale tragove pronađene na licu mjesta radi potrebnih daljnjih vještačenja.

Naređena je obdukcija tijela smrtno stradale žene koja će biti obavljena danas, a biće nastavljene sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih detalja vezano za uzrok nastanka ove nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana