Plinska boca izazvala požar u napuštenoj kući u Banjaluci: Višestruki prestupnik zatečen na zgarištu

Nevena Reljić
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Dragan Jelača, odranije poznat policiji zbog teških krivičnih djela, među kojima su i navođenja djece na prostituciju, zatečen je u napuštenoj i devastiranoj kući u banjalučkom naselju Dolac, u kojoj je izbio požar nakon eksplozije plinske boce, saznaje “Glas Srpske”.

Požar je izbio utorak uveče u ulici Milana Rakića, a brzom intervencijom vatrogasaca vatra je obuzdana i spriječeno je širenje plamena na objekte u blizini, a na sreću niko nije ni povrijeđen. Iz Vatrogasne brigade Banjaluka saopštili su da je požar prijavljen oko 21 časova.

- Na ovoj intervenciji učestvovalo je šest vatrogasaca sa jednim vozilom. Požar je veoma brzo stavljen pod kontrolu - saopštili su iz brigade.

Mještani Doca ispričali da su prvo čuli detonaciju, te su pomislili da se dogodila neka eksplozija, a kasnije su primijetili da gori napuštena kuća. Prema njihovim riječima, u toj oronuloj građevini posljednjih desetak dana viđali su Dragana te pretpostavljaju da je koristio manju plinsku bocu i da je njegovom nepažnjom izazvan požar.

Ispričali su da je on znao da dobacuje ženama te da ih poziva da uđu unutra, zbog čega su se mnoge plašile, naročito kada prolaze noću.

- Kuća je napuštena već godinama i leglo je narkomana. Unutra je pravi haos i na trulom podu punom gareži rasute su prazne flaše, konzerve, listići iz kladionice, špricevi, dijelovi namještaja. Prije nekih desetak dana primijetio sam da neko tu “živi”, jer je stavio i čaršafe na prozor. Čuo sam da je jedne noći prolaznici nepoznati čovjek odatle dobacivao i dozivao je unutra. Govorio joj je: “Ks, ks” što je nju jako uplašilo - ispričao je mještanin Doca, ne želeći da mu pominjemo ime.

Prema riječima mještana ovog naselja juče je policija dolazila i razgovarala sa Jelačom, ali oni ne znaju da li je on kriv za požar ili ne.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su nakon prijave o požaru u devastiranoj kući u banjalučkoj ulici Milana Rakića izašli na lice mjesta.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se, nakon što budu stvoreni uslovi, na licu mjesta izvrši uviđaj i da se dostavi izvještaj nakon prikupljanja svih činjenica na okolnosti izbijanja požara - rekli su u policiji ne navodeći detalje.

Istakli su da o uzroku požara ne mogu da govore dok istraga ne bude završena.

U pomenutoj kući prije dvije godine je pronađeno i tijelo Igora Aksentijevića, za kojim se tragalo mjesec.

Jelača

Dragan Jelača je višestruki prestupnik, a u akciji “Klub” je hapšen zbog sumnje da je zajedno sa Marinkom Marjanovićem navodio maloljetnice na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” iz Banjaluke. Sumnjičen je i za krađe i bio je očevidac ubistva Brune Rolda te je na sudu svjedočio protiv optuženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana