Planirano ubistvo Luke Bojovića: Vježbali upucavanje na njivama u Velikom Selu

GS
Planirano ubistvo Luke Bojovića: Vježbali upucavanje na njivama u Velikom Selu

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice okrivljenih za pripremanje ubistva Luke Bojovića, od kojih se trojica terete i za druga teška krivična djela.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, sva petorica okrivljenih Nikola P, Milan I, Filip K, Saša K. i Bogdan P. terete se za krivično djelo teško ubistvo.

Nikola P. i Saša K. terete se i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Milan I. za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Nikoli P. i Milanu I. produže pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a Saši K. i Filipu K. zbog opasnosti od bjekstva i da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu.

Postoji opravdana sumnja da su ovi osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za ubistvo Luke Bojovića, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodijelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog djela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana