Planinar uhapšen zbog prijetnji poslaniku

GS
Planinar uhapšen zbog prijetnji poslaniku

TREBINjE - Policija u Trebinju uhapsila je planinara Igora Škeru iz ovog grada nakon što ga je prijavio poslanik Liste za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Đorđe Vučinić, prenosi „Mondo“.

Policijska uprava saopštila je, koristeći inicijale, da su Škeru lišili slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

-Dana 17. avgusta 2023. godine, oko 11.50 časova od strane oštećenog lica, prijavljeno je, da mu je lice inicijala I.Š. uputilo prijetnje po život i tijelo, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se protiv osumnjičenog lica dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - navodi se u policijskom saopštenju.

Lider Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović, objavio je da je juče da je Vučinić napadnut u centru grada, na šetalištu ispred bašte i hotela "Platani", te da ga je predsjednik Planinarskog društva "Vučiji zub" Igor Škero zaustavio na ulici i prijetio "da će ga ubiti, da će mu „platiti“, uz uvrede da je glupan i majmun."

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana