“Plakali i hteli da se obese”: Belivuk o okrivljenim saradnicima

Tanjug
Foto: G.S.

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas su svi optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka iznijeli odbranu i negirali krivicu.

Pripadnici se inače optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Milovan Tadić je nakon pauze na suđenju naveo da mu je oduzeto više od 20 telefona, ali je on koristio samo dva, dok su ostali bili stari telefoni, i dodao da nikada nije koristio telefon sa kriptovanom aplikacijom “Skaj”, kao i da su mu značka i pancir ostali od prethodnog posla.

On je negirao da je prodavao narkotike, navodeći da od 2018. godine ne radi u klubovima kao obezbjeđenje te nije na taj način ni mogao da prodaje drogu.

Odgovarajući na pitanja tužilaštva, Tadić je naveo da Belivuka poznaje desetak godina i da su se upoznali kada su zajedno radili poslove obezbjeđenja u klubovima, kao i da je Marka Miljkovića upoznao preko Belivuka.

Potom mu je Belivuk postavio nekoliko pitanja o restoranu na stadionu Partizan, na koja je Tadić rekao da su u taj restoran često dolazila djeca kao i njihovi roditelji koji su ih čekali dok završe trening. Takođe je rekao da taj restoran nikad nisu nazivali bunker ili baza.

Filip Ivanovski je ostao pri ranije iznesenoj odbrani u kojoj je negirao krivicu, što je rekla i Slađana Sekulić koja je dodala da će detaljnu odbranu iznijeti naknadno.

Boris Karapandžić je takođe ostao pri odbrani koju je iznio, dok je Nikola Stefanović negirao krivicu i rekao da će u daljem toku postupka iznijeti odbranu.

Vladimir Grek je kratko negirao krivicu, a Aleksa Šejić je ponovio da nikada nije skladištio niti prodavao drogu, kao i da nije oteo i siluovao I.S.

Pripadnici ove grupe se optužnicom terete da su oštećenog I.S. oteli i danima mučili i zlostavljali u restoranu na stadionu FK Partizan, dok je Šejić optužen i da ga je silovao.

Mijat Simeunović i Miloš Lukić Selak su kratko negirali krivicu, dok su Aleksa Dunjić i Vojislav Đorđević rekli da ostaju pri ranije iznesenoj odbrani i da neće ništa dodati.

Aleksa Stošić je negirao krivicu i naveo da će odbranu iznijeti u daljem toku postupka, a Vladimir Dimitrijević je istakao da nikada nije ni vidio drogu niti je prodavao.

Đorđević je negirao da je imao telefon sa kriptovanom aplikacijom “Skaj”, i dodao da Belivuka i Miljkovića poznaje jer im je popravljao automobile.

Okrivljeni-saradnici Srđan Lalić i Nikola Spasojević su mu postavljali pitanja o njihovom poznanstvu, na šta je Đorđević rekao da ne poznaje ni jednog ni drugog.

Nikola Spasojević se požalio sudiji da su mu Belivuk i Miljković prijetili i dobacivali dok je Vladimir Đorđević ulazio u dio gdje sjede optuženi, zbog čega je sudija rekla da će pregledati snimke sa kamera u sudnici.

Dragan Mitrović je kratko negirao krivicu, ali se, dok je prilazio govornici, obratio okrivljenim-saradnicima zbog čega ga je sudija opomenula.

Belivuk je ukazao sudiji da obrati pažnju na ponašanje okrivljenih-saradnika jer, kako tvrdi, smiju se i glume “klovnove” i dodao da su u pritvoru “plakali i htjeli da se objese”.

Miloš Budimir je danas dopunio svoju odbranu tvrdeći da nije izvršio krivično djelo vezano za oružje, drogu i ubistva.

Suđenje se nastavlja u petak kada bi trebalo da počnu saslušanja okrivljenih-saradnika Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana