Pirot: Prevrnuo se kombi pun migranata, poginulo dvoje, 19 tinejdžera povrijeđeno

Tanjug
Pirot: Prevrnuo se kombi pun migranata, poginulo dvoje, 19 tinejdžera povrijeđeno

PIROT - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas na pružnom prelazu u pirotskom naselju Radin Do, na izlazu ka Knjaževcu, prilikom prevrtanja kombija punog ilegalnih migranata, dvije osobe su poginule, a u pirotskoj bolnici je zbrinuto 19 maloljetnih i jedan odrasli pacijent.

Pirotska policija uhapsila je vozača kombija, D.M. (39) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Kako je Tanjugu kazao načelnik Odjeljenja ortopedije pirotske bolnice dr Nebojša Jovanović, noćas oko ponoći u pirotsku bolnicu transportovano je 20 pacijenata, a dvije osobe su poginule na licu mesta. Nakon nadljudskih napora svih raspoloživih timova Opšte bolnice Pirot, tokom noći najveći broj pacijenata je zbrinut, a u pirotskoj bolnici na daljem liječenju nalaze se još trojica pacijenata.

Što se tiče povreda, dva pacijenta su primljena na ortopediju, jedan na odjeljenje hirirgije, a pacijent koji je bio u najtežem stanju zbog unutrašnjeg krvarenja je nakon adekvatne obrade primljen u jedinicu intenzivne njege.

-Hirurška ekipa je ušla u operacionu salu. Hteo bih da pohvalim sve zdrastvene timove koji su bili uključeni u zbrinjavanje ovako velikog broja pacijenata - kazao je dr Jovanović.

Čuvar pružnog prelaza Siniša Dimić kaže da je njegov kolega koji je noćas radio čuo jak prasak nakon čega je izašao da vidi o čemu se radi i kako bi pomogao koliko može.

-Do nesreće je došlo u 23,40, polomljen je pružni prelaz, a u to vreme nije bilo vozova - rekao je Dimić.

Policija D. M. tereti da je kombi vozilom beogradskih registarskih tablica, u namjeri da izbjegne policijsku kontrolu, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i kod pružnog prelaza udario u stub sa svjetlosnom signalizacijom, usljed čega se vozilo prevrnulo na krov.

U putničkom kombiju marke „opel“, kojim je upravljao, nalazila su se 22 lica, za koje je ustanovljeno da su iregularni migranti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 čsaova i on će, uz krivičnu prijavu, biti predat tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana