Pijani vozač zgazio petočlanu porodicu: Majka poginula, ljekari se bore za život djeteta

GS
Pijani vozač zgazio petočlanu porodicu: Majka poginula, ljekari se bore za život djeteta

ZADAR - U strašnoj nesreći koja se sinoć oko ponoći dogodila na ostrvu Viru, poginula je majka dok su otac i dvoje djece s teškim povredama prevezeni u zadarsku bolnicu. Jedno dijete srećom je ostalo nepovrijeđeno.

Najgore  povrede ima dječačić star tri godine kojeg su noćas operisali, a ima povrede glave i bori se za život, saznaju 24sata.

Otac (28) nalazi se na odjelu intenzivne njege.

-Njegove su povrede jako teške, među ostalim tu su povrede karlice, pluća i potkoljenice, ali nije životno ugrožen - kazao je dr Nediljko Jović za 24sata.

Beba od11 mjeseci čudom je prošla bez povreda, a djevojčica stara četiri godine ima teške povrede, ali nije životno ugroženaNa njih je, dok su se pješke vraćali u vikendicu na ostrvu, na Putu Lozica naletio pijani vozač u „fiat puntu“. Od siline udarca, on i suvozač ostali su zarobljeni u vozilu pa su ih morali izvlačiti vatrogasi, piše portal Jutarnjeg lista. 

Vozač se trenutno nalazi u prostorijama PU Zadarske.

 

Kako saznaje zadarski.hr, stradala žena je sa porodicom ljetovala na ostrvu, ali više od toga od policije se nije moglo saznati dok se ne obavijesti ostatak porodice.

Uviđaj je trajao cijelu noć, sve do šest časova jutros, a uskoro bi trebale biti poznate sve okolnosti ove tragedije koje je noćas šokirala ostrvo.

Svjedoci koji su se zatekli u blizini događaja kažu da je pripiti vozač naletio s leđa u pješake koji su se kretali uz ivicu puta, a s njim u vozilu da je bio i saputnik te da su ih obojicu, nakon što se auto prevrnuo, izvlačili vatrogasci.

Prizor koji su zatekli vatrogasci, bio je grozan.

-Majka je bila na mjestu mrtva. Dvoje male djece povrijeđeno je zajedno s ocem. Na mjestu tragedije zatekli su i vozača i njega su opisali da je u stanju šoka, kad je shvatio što je napravio. Vatrogasci su radili do tri časa - rekao je komandir DVD Pljusak Nin Joško Jurlina za 24 sata, prenosi Zadarski.

Tragedija se dogodila na Putu Lozica, saobraćajnici koja centar ostrva spaja sa zaseokom Lozice i Torovi. Na tom dijelu saobraćajnice, koja prolazi uz šumski predio, nema trotoara zbog čega pješaci često hodaju uz ivicu puta. Divljanja na virskim cestama događaju se svakodnevno, od automobila preko kvadova i romobila, a zbog velikog broja ljudi i vozila na ostrvu, svakog se dan zabilježi nekoliko saobraćajnih nesreća.

Na Viru inače nema policijske stanice iako na ostrvu ljeti dnevno boravi i do 70 hiljada ljudi. Najbliža stanica je u Ninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana