Pijani supružnici napali policiju u Srpcu

N.T.
Foto: Ilustracija

SRBAC - Supružnici Dario (27) i Jelena S. (27) iz Gradiške uhapšeni su jer su pijani napali policiju u Srpcu te lakše povrijedili četvoro policajaca, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema informacijama iz policije sve se desilo noćas oko 00.40 časova u Srpcu.

- Policijskoj stanici Srbac noćas u 00.40 časova prijavljeno je da je poslije radnog vremena u ugostiteljski objekat u Srpcu ušlo lice D.S, pustilo muziku, sjelo u bašti ugostiteljskog objekta sa društvom i reklo da ne želi da ode - naveli su iz policije. 

Po prijavi su postupili pripadnici Policijske stanice Srbac i upozorili D.S. da napusti ugostiteljski objekat, s obzirom na to da je radno vrijeme završeno. 

- Nakon kraćeg vremena  D.S. nije napustio ugostiteljski objekat te je vrijeđao konobara, na šta mu je policijski službenik izdao naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, što nije učinilo i fizički je napalo policijskog službenika, oborivši ga na pod - naveli su iz policije. 

Istakli su da je  osoba D.S. uhapšena, a tom prilikom je pružala otpor, te povrijedila trojicu policijskih službenika. 

- Lice J.S. je pokušalo da uđe u prostorije Policijske stanice Srbac, vrijeđajući policijskog službenika. Policajac je izdao naređenje da prestane sa narušavanjem, na šta se lice J.S. oglušilo i fizički napalo policijskog službenika, te je uhapšeno - navedeno je u saopštenju. 

Alko-testiranjem je kod oba lica utvrđeno prisustvo alkohola u krvi. 

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da lica budu ispitana na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a protiv lica D.S. sijedi i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana