Pijani Prnjavorčani upali u policijsku stanicu pa galamili i vrijeđali, jedan policajac napadnut

Jasmina Salopek
Pijani Prnjavorčani upali u policijsku stanicu pa galamili i vrijeđali, jedan policajac napadnut

PRNjAVOR - Pripadnici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su A.G. i J.P. iz ovog mjesta jer su u prostorijama ove stanice pijani vikali i galamili, a jedno je i napalo policajca.

Prnjavorska policija je u subotu, 8. aprila, uhapsila A.G. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te J.P. zbog počinjenih prekršaja svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje, te ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ova lica su se a oko 5.30 časova putničkim vozila marke “folksvagen” dovezla do zaustavne rampe Policijske stanice Prnjavor, a potom izašla iz vozila i ušla u prostorije Stanice gdje su tražila informacije o trećem licu, a potom napustila prostorije i krug Policijske stanice, te se uputila u pravcu putničkog vozila.

-Ubrzo potom lice A.G. se vratilo u prostorije Policijske stanice, te narušavalo javni red i mir na način da je vikalo, galamilo i vrijeđalo policijske službenike, oglušujući se na zakonito izdata naređenja, a potom i fizički napalo jednog policijskog službenika. Takođe, lice J.P. se vratilo u prostorije Policijske stanice, narušilo javni red i mir, vikom i galamom, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika - navedeno je u saopštenju.

Ova lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola, te je kod A.G. utvrđeno prisustvo od 1,47 promila alkohola u organizmu, a kod J.P. 1,63 promila.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Prnjavoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana