Dobojlija pijan upucao suprugu, ljekari se bore za njen život

Jasmina Salopek
Dobojlija pijan upucao suprugu, ljekari se bore za njen život

DOBOJ - Danko Maličević (31) uhapšen je zbog sumnje da je pijan ranio suprugu Anđelku M. (26), u koju je pucao iz lovačke puške i nanio joj povrede opasne po život, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo, on se tokom kriminalističke obrade pravdao policiji da je puška slučajno opalila.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenog i ranjene žene, da je slučaj policiji prijavljen u subotu dva časa iza ponoći.

- Ranjena A. M. prevezena je iz dobojske bolnice u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, gdje je zadržana na liječenju. Osumnjičeni D. M. je uhapšen i podvrgnut alko-testu čime je utvrđeno da ima 2,26 primila alkohola u krvi - saopšteno je iz policije.

Dodaju da se osimnjičenom na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Policiji je slučaj prijavljen u subotu, 29.oktobra, navodi se policijskom saopštenju.U UKC-u su rekli da je pacijentkinja primljena u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske u subotu, te da je životno ugrožena.

Hospitalizovana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a prema riječima načelnika Klinike Dragana Rakanovića primljena je sa povredama grudnog koša i trbuha.

- Operativno je zbrinuta u Opštoj Bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju, a zatim i u našoj ustanovi. Priključena je na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožena – istakli su u UKC-u.

Sve dalje prognoze u vezi njenog zdravstvenog stanja su neizvjesne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana