Pijan i bez vozačke dozvole vozio ukradeni automobil, pa pokušao da pobjegne policiji

GS
Pijan i bez vozačke dozvole vozio ukradeni automobil, pa pokušao da pobjegne policiji

MRKONjIĆ GRAD - Mrkonjićka policija uhapsila je Nisveta Smajovića zbog sumnje da je u Šipovu od E.M. u petak ukrao vozilo "seat ibica" kojim je pijan i bez dozvole pokušao pobjeći policijskoj patroli koja ga je pokušala zaustaviti u Jezeru, potvrđeno je "Nezavisnim".

Kako je saopšteno iz Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, pripadnici ove uprave su petak oko 22.45 časova, prilikom kontrole učesnika u saobraćaju u opštini Jezero pokušali su da kontrolišu automobila seat ibiza.

- Tom prilikom vozač se oglušio na pokušaj zaustavljanja, te se udaljio u pravcu Mrkonjić Grada. Isti je zaustavila druga policijska patrola u mjestu Dabrac, u toj opštini a koja je utvrdila da je navedenim putničkim automobilom upravljao N.S. iz Zenice. On je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje - naveli su iz policije.

Dodaju da je izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,73 g/kg.

- Daljim provjerama je utvrđeno da je vozilo kojim je upravljao istog dana otuđeno u Šipovu, u Ulici Prve šipovačke brigade bb - navode u policiji.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a da se predmetno vozilo vrati oštećenom E.M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana