Petar Dukić završio iza rešetaka

Nebojša Tomašević
Petar Dukić završio iza rešetaka

BANjALUKA – Petar Dukić (44) zvani Piter, kome se sudi za organizovan šverc oko tri tone droge u predmetu ”Transporter”, završio je u pritvoru zbog sumnje da je napao i pesnicom udario policijskog inspektora, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Dukiću je jednomjesečni pritvor odredio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci na prijedlog Okružnog tužilaštva..

Prema nezvaničnim informacijama Dukić je inspektora napao 8. avgusta oko 15.10 časova ispred kafića u Laktašima.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da se sve desilo kada je policajac tražio Dukića da mu uruči poziv za saslušanje u okviru druge istrage koju policija sprovodi. Tom prilikom došlo je do verbalne rasprave tokom koje je Dukić udario inspektora šakom u glavu.

-Nakon napada Dukić je pobjegao u Doboj i za njim je organizovana potraga. Utvrđeno je da je on u tom gradu promijenio automobil i vratio se u Banjaluku i Žandarmerija ga je pronašla i uhapsila u kampu u Rekavicama – rekao je izvor blizak istrazi.

Kako se saznaje u okviru potrage jake policijske snage su sinoć izvršile raciju u Dukićevom kafe baru ”Plan B” u naselju Borik.

Dukić ima debeo kriminalni dosije, a pred Sudom BiH u toku mu je suđenje u predmetu "Transporter" za šverc narkoticima.

Optužnica ga tereti da je zajedno sa Bojanom Cvijetićem bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je iz Albanije, preko BiH, prokrijumčarila oko tri tone marihuane u zemlje Evropske unije u periodu od 2019. do 2021. godine. Grupa je uhapšena u akciji ”Transporter” kada je policija u Dukićevom kombiju ”Iveko” pronašla i zaplijenila 316 kilograma marihuane.

Tužilaštvo BiH na teret mu stavlja i pranje novca u iznosu od oko 3,6 miliona maraka. Prema optužnici Dukić je novac zarađen prodajom droge gurao u legalne tokove preko kafe bara ”Plan B” u Banjaluci, te auto salona ”Master auto”, koji su u njegovom vlasništvu.

Novcem od droge Dukić, kao i osobe koje su s njim povezane, su stekle vlasništvo nad velikom imovinom koja je detaljno opisana u optužnici.

Radi se o dva zemljišta u Banjaluci sa kućištem i poslovnom zgradom, četiri stana u Istočnoj Ilidži i Istočnom Sarajevu, dvije garaže u Banjaluci, 25 automobila (vrijednosti od 4.000 do 258.000 KM), dva kvada i tri motocikla ”jamaha”.

Dukić je ranije osuđivan novčanim kaznama za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje javnog saobraćaja.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana