Pet života ugašeno na drumu u dva dana

N. T.
Pet života ugašeno na drumu u dva dana

ZENICA, DOBOJ - Pet osoba poginulo je u četiri odvojene saobraćajne nesreće koje su se desile tokom vikenda na području Zenice, Doboja, Vlasenice i Bihaća.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovim tragedijama život su izgubili, Cvijeta Božić (68) iz Doboja, Salko Đ. (63) iz Zavidovića, kao i mladić I. M. iz Travnika i djevojka B. B. iz Zenice, te Arif Ramakić (58) iz Bihaća.

Tragedije na drumu započele su u petak kada je život izgubila Božićeva u sudaru "pežoa" i kamiona. Ona je bila suvozač u vozilu i nakon nesreće je bila živa, ali je preminula u bolnici od težine povreda. 

Kako je saopšteno iz PU Doboj, nesreća se desila na raskrsnici Ulice Sveti Sava i magistralnog puta u Doboju. 

Kako navode u policiji, došlo je do sudara, ali uzrok nesreće još nije utvrđen. U nesreći je teško povrijeđen vozač automobila Ljubiša Božić koji je zadobio povrede opasne po život. 

On je prebačen u UKC RS. Ovaj sudar je bio stravičan i automobil je toliko bio smrskan da su vatrogasci morali da sijeku lim kako bi izvukli povrijeđene. 

Druga nesreća u kojoj je poginuo Salko Đ. iz Zavidovića  desila se takođe u petak oko 18.15 časova u Vlasenici. 

Do nesreće je došlo kada je on vozeći "folksvagen kedi" sletio sa puta. 

Crni bilans na drumovima nastavljen je u subotu kada je rano ujutru poginuo Arif Ramakić (58) iz Bihaća vozeći "ford fokus". 

On je automobilom sletio s puta u duboki kanal u naselju Klokot, kod Bihaća. Navodno je do nesreće došlo kada je umjesto preko mosta vozač skrenuo u kanal, a od siline udarca tijelo je izletjelo iz auta. 

Četvrta još tragičnija nesreća u kojoj su izgubljena dva života desila se u subotu uveče u mjestu Radakovo, kod Zenice kada su se sudarili automobil "seat" i autobus. 

Prema informacijama iz istrage život su izgubili mladić I. M. iz Travnika i djevojka B. B. iz Zenice. 

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana