Pet uhapšenih u akciji "Kasper" predato Tužilaštvu Kantona Sarajevo

Srna
Foto: tuzlanski.ba

SARAJEVO- Pet lica uhapšenih u akciji "Kasper", usmjerenoj na suzbijanje trgovine drogom, predato je danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ova lica uhapšena su juče i sumnjiče se za neovlaštenu proizvodnju i promet droge, nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava, te nedozvoljeno posjedovanje vatrenog oružja.

U okviru akcije "Kasper", prema naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na 12 lokacija u Kantonu Sarajevo, prilikom čega je pronađeno i oduzeto 1,2 kilograma spida, 1,3 kilograma marihuane, 90 grama heroina, više predmeta za prepakivanje i preprodaju droge /vage i slično/.

Pronađeno je i 900 KM, jedna poluautomatska puška, jedna automatska puška M56 sa četiri okvira municije, te 156 komada metaka raznog kalibra, jedna ručna bomba, jedan pištolj sa okvirom i sedam komada metaka.

U akciji je uhapšeno sedam lica, povratnika u vršenju krivičnih djela, a pet je predato Tužilaštvu, dok su dva puštena na slobodu nakon kriminalističke obrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana