Pet godina zatvora za ubistvo u Stanarima

Nebojša Tomašević
Pet godina zatvora za ubistvo u Stanarima

DOBOJ - Nenad Nikolić iz Stanara osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na pet godina zatvora zbog ubistva Dragana Pejanića.

Prema presudi on je Pejanića usmrtio nožem, odnosno čakijom na preklapanje,  8. maja prošle godine na izletištu „Brvnara" iznad rijeke Ukrine, u mjestu Brestovo u opštini Stanari. Svemu je prethodila kraća svađa.

U presudi se navodi da je Nikolić prethodno popio nekoliko piva zajedno sa Slađanom Kozarevićem te se napio i u krvi imao oko 1.55 promila alkohola.

- Nikolić je "golfom" došao do izletišta prateći "audi 4", kojim je upravljao Dragan Pejanić, a u koji je prethodno sjeo Dragan Kozarević. Tu su zatekli Radojicu Radića,  Slavena Brkovića i Saru Musić, koji su se nakon roštiljanja pakovali da idu kući. Potom su svi zajedno pili pivo i razgovarali da bi optuženi nakon kraće verbalne prepirke sa Draganom Pejanićem u jednom trenutku rukama obuhvatio Pejanića oko pojasa, te su ih prisutni razdvojili  - navodi se u presudi.

Dodaje se da je Nikolić nakon toga otišao po čakiju i po povratku u društvo, Pejanića ubo sječivom noža na preklapanje u stomak. Povrijeđeni je od zadobijenih povreda preminuo u vozilu Nikolića koji ga je dovezao do Doma zdravlja Stanari.

Nikoliću se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 8. maja 2020. godine, pa nadalje,a obevzan je da pšlati troškove postupka od 1050 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti predsude.

Nikolić je obavezan i da Slađanu Pejaniću plati 7.000 KM nadoknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog gubitka bliskog srodnika i 7.000 KM na ime naknade materijalne štete. Oštećeni je za dio potraživanja naknade za nematreijalnu štetu od 3.000 KM upućen na parnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana