Pero Lopov ukrao novac iz Motoreksa

Dijana Dujić
Pero Lopov ukrao novac iz Motoreksa

Doboj - Protiv Pere Blagojevića zvanog Pero Lopov (36) iz Bijeljine dobojska policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da je u junu ove godine sa nepoznatim licem presreo i opljačkao kombi preduzeća koje se bavi prodajom autodijelova "Motoreks" iz Gračanice, sa područja Federacije BiH, u kojem se nalazilo 17.940 maraka pazara.

Blagojević se nalazi u pritvoru od 24. septembra, kada je uhapšen zbog krađe više od milion maraka u Blaževcu kod Pelagićeva.

Vozilo "Motoreksa" Blagojević je opljačkao sa za sada nepoznatim licem 10. juna. Prije toga oni su se oko 19.20 časova maskirani i naoružani automobilom "opel vektra" dovezli na regionalni put Doboj - Stanari, gdje su u mjestu Gornja Ostružnja zaustavili "golf 4", vlasništvo bračnog para Ninković, i uz prijetnju vatrenim oružjem naredili supružnicima da izađu iz vozila. Bračni par se, navodno, vraćao kući nakon posjete rodbini kada su ih dvojica razbojnika sa fantomkama na glavama i oružjem u rukama presreli i naredili da napuste vozilo.

Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaši su bili naoružani automatskim puškama. Automobilom koji su ukrali od bračnog para dovezli su se do Rudanke i potom ukradeno vozilo parkirali na proširenju pored regionalnog puta, gdje su sačekali i zaustavili kombi "opel vivaro", vlasništvo preduzeća "Motoreks", i uz prijetnju oružjem naredili vozaču da napusti vozilo.

Nakon toga kombijem su se odvezli u Kotorsko, na području Doboja, gdje su na makadamskom putu napustili vozilo iz kojeg su ukrali 17.940 maraka iz pazara.

Više detalja porčitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana