Peletara u Čelincu izgorjela u velikom požaru: Vatru gasili sedam časova

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

ČELINAC – Peletara firme ”Hrast promet”, vlasništvo Slavoljuba i Darka Dubravca, izgorjela je u velikom požaru koji je, preko vikenda, buknuo u mjestu Grabovac kod Čelinca.

Slavoljub  Dubravac rekao je za „Glas Srpske“ da srećom u požaru niko nije povrijeđen, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 700.000 KM.

Požar je uočio slučajni prolaznik koji je pozvao policiju, a policija je pozvala vatrogasce koji su odmah upućeni na lice mjesta sa tri vozila, a u pomoć je pozvana i ekipa iz Banjaluke. Nažalost, požar je uočen prekasno i do dolaska vatrogasaca vatra je već zahvatila kompletan objekat.

- Vatru su gasili sedam časova. U požaru je izgorio kompletan pogon za proizvodnju peleta, kao i kamion ”MAN”, koji se nalazio uz objekat. Požar je buknuo usred noći i za pola sata je izgorjelo sve. Još ne znamo šta je uzrok i to se utvrđuje - rekao je Dubravac.

Istakao je da im je ostao drugi objekat u kojem se nalazi dio pilane i proizvodni pogon elemenata za parkete, dok je peletara uništena.

-Nažalost sve se desilo u najgorem mogućem periodu po firmu. Izvozi su stali, ide zima... Probaćemo prekriti objekat, ali ne zam šta ćemo dalje - rekao je Dubravac.

Policijska uprava Banjaluka  je, ne navodeći o kojoj je firmi riječ, saopštila da su u požaru izgorjeli mašine za preradu drveta i kamion

-Policijskoj upravi Banjaluka u subotu oko 02.55 časova, prijavljeno je, da je u mjestu Grabovac, opština Čelinc, došlo do požara na objektu firme vlasništvo D.D. iz Čelinca. Pripadnici Vatrogasne jedinice Čelinac, istog dana oko 10.10 časova su lokalizovali požar. Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, a tom prilikom su utvrdili da su objekat navedene firme sa mašinama za preradu drveta i teretno motorno vozilo marke „MAN“, koje je bilo parkirano uz objekat, u potpunosti izgorjeli – saopšteno je iz  PU Banjaluka.

Navode da je na licu mjesta izvršen uviđaj, te da se tačne okolnosti i uzrok požara istražuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana