Pedofila koji je pobjegao iz suda u Banjaluci zagrebačka policija locirala pa pustila

GS
Pedofila koji je pobjegao iz suda u Banjaluci zagrebačka policija locirala pa pustila

ZAGREB – Policijska uprava zagrebačka potvrdila je za potvrdila da je locirala Ivicu Miškovića (65) iz Kaknja koji je u bijegu od 7. novembra kada je, nakon presude, pobjegao kroz prozor prostorije za zadržavanje Osnovnog suda u Banjaluci.

-Nije bilo osnova za njeno dalje zadržavanje, odnosno hapšenje s obzirom na to da je osoba i hrvatski državljanin. Naime, prema odredbama Ustava Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Europske unije. S obzirom na to da navedeni uslov u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obavještenje o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih tijela – rekli su za „Jutarnji list“ iz zagrebačke policije koja čeka dalje poteze svojih sarajevskih kolega i pravosuđa u BIH oko Miškovića.

Ivica Mišković pobjegao je  nakon izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9). Iako su dvojica sudskih policajaca bili u pratnji, Miškovića su ostavili u prostoriji samog sa sudskom policajkom, što je on iskoristio i na kraju pobjegao kroz prozor.

Tokom bijega mu se uspjela suprotstaviti sudska policajka, ali je Mišković udario nanijevši joj povrede.

Za bjeguncem je raspisana potjernica i obaviještene su sve policijske agencije u BiH.

Ukoliko ga uhapse, Mišković će odgovarati za dva nova krivična djela, odnosno bjekstva i napada na ovlaštenu osobu za šta su zaprijećene kazne zatvora od po maksimalno pet godina zatvora.

Porodica žrtve ujedno je ponudila nagradu za informaciju o lokaciji bjegunca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana