Pas ujeo djevojčicu (5) na plaži

Blic
Foto: Ilustracija

U petak je na plaži "Lido" u Zemunu došlo do užasnog incidenta, kada je vlasnički pas rase belgijski ovčar napao djevojčicu (5) i nanio joj povrede po tijelu.

Kako je ispričala majka djevojčice (identitet poznat redakciji) za Blic, u pitanju je vlasnički pas koji je iz čista mira prišao djetetu, a nije bio na povocu.

Majka napadnute djevojčice priča da je do incidenta došlo u petak oko 14 sati.

– Odjednom, pas je prišao mojoj kćerki iz čista mira i ugrizao je za desnu natkoljenicu sa prednje i zadnje strane desne noge. On je bio pušten sve vrijeme boravka na “Lidu”. Trčao je cijelom plažom, preskakao peškire i ljude. Dosta ljudi je negodovalo i opominjalo vlasnika psa ali on nije reagovao već se svađao sa drugim ljudima. Čak ga je opomenuo i spasilac na plaži, ali vlasnik psa ga nije poslušao – pojašnjava uznemirena majka.

Slučaj prijavljen policiji

Kako dalje objašnjava, vlasnik psa imao je oko 40-45 godina, a žena tvrdi da joj je djelovao kao da je pod dejstvom alkohola ili opijata.

– S obzirom na to da je moje dijete napao pas, odmah smo se spakovali i krenuli kod ljekara. Nakon silaska sa mosta sreli smo tog vlasnika psa i njegovog oca koji nam se izvinjavao i ponudio nam prevoz. Nakon ujeda psa neko je pozvao i policiju, pretpostavljam spasilac, a ja sam odvela dijete na previjanje – nastavlja majka.

Djevojčica je pregledana na Institutu za majku i dijete.

Majka navodi da je veoma zahvalna svima koji su se našli na plaži u tom trenutku i pomogli njenoj kćerki da što prije stigne do bolnice. Na svu sreću, djevojčica je sada bolje, ali majka apeluje na građane da se čuvaju, ali i dodaje da je za ovakvo ponašanje vlasnika neophodna kazna.

– Pod hitno treba uvesti kazne za ovako neodgovorno ponašanje vlasnika pasa na Lidu. Jasno je istaknuto da se drže na povocu, ali su svi bez istog. A kazne nema. On će i sutra opet doći i isto, ako ne još gore zlo može da se desi – poručuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana