Pas napao i povrijedio troje djece u Banjaluci

Nebojša Tomašević
Pas napao i povrijedio troje djece u Banjaluci

BANjALUKA - Troje djece povrijeđeno je u napadu psa koji se otrgnuo s povoca u banjalučkom naselju Lazarevo.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da se sve desilo juče popodne, a kako saznajemo povrijeđena djeca su starosti 14, 12 i 11 godina.

Nezvanično saznajemo da je djecu napao belgijski ovčar u ulici Zmaj Ognjenog vuka i da je jedno  dijete zadobilo ogrebotine  po glavi i tijelu i imalo podliv, dok su drugo dvoje zadobili povredde po tijelu i jedno je ugriženo,a jedno ima podlive.

- Nadležnoj policijskoj stanici 3. janura oko 15.45 časova, prijavljeno je da je neposredno prije prijave u naselju Lazarevo  pas napao nekoliko djece. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su utvrdili da se pas vlasništvo lica V.D. iz Banjaluke otrgao sa povoca, te došao do grupe djece koju je napao, usljed čega su  tri maloljetna lica zadobila tjelesne povrede i ukazana im je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske -  saopšteno je iz policije.

Ističe se da policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti.

- O događaju je obaviješten dežurni veterinarski inspektor, kao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana