Pas lutalica ugrizao djevojčicu na igralištu!

ATV
Pas lutalica ugrizao djevojčicu na igralištu!

BANjALUKA - Pas lutalica ugrizao je trogodišnju djevojčicu za ruku na dječijem igralištu, zvanom ”Kocke” u ulici Stefana Nemanje u Kotor Varošu.

Djevojčica je bila sa majkom i igrala se, s veliki brojem vršnjaka, kada je pas lutalica ugrizao za podlakticu. Pomoć joj je ukazana u Hitnoj pomoći Doma zdravlja ”Sveti Pantelejmon”, a potom je prevezena na Kliniku za infektivne bolesti UKC Republike Srpske.

”Ljekari su je pregledali, sanirali joj ranu i prepisali terapiju. U nalazu su naznačili da, ukoliko se pas uhvati i identifukuje, da se izvrši veterinarski nalaz i da se životinja testira na bjesnilo”, rekao je za ATV otac djevojčice Milutin Đurić, navodeći da mu je kćerka pretrpila veliku traumu.

Pored stresa i brige za zdravljem kćerke za ovu porodicu usljedila je nova drama. Nakon što su policiji i nadležnim službama prijavili ugriz psa niko od opštinskih organa ni prstom nije mrdnuo kako bi se pas pronašao, ni da bi se porodici pomoglo.

Roditeljima je rečeno da komunalna policija nema dežurnu ekipu. Ne postoji ni higijeničarska služba, pa su upućeni na veterinarskog inspektora koji im je saopštio da hvatanje psa nije njegov posao.

Porodica se na kraju sama dala u potragu za psom i Đurić ga je poslije više od 36 sati locirao, uhvatio i zbrinuo.

”Uhvatio sam psa, pozvao veterinara koji ga je pregledao i pretpostavlja da nema bjesnilo, ali mu je potreban desetodnevni nadzor. Psa sam vakcinisao, čipovao, registrovao o svom trošku i sada se nalazi kod mene... Uredno je zbrinut, hrani se, ali niko od nadležnih organa i službi ne želi da ga preuzme. Pa šta da ja radim s njim?”, pita se Đurić.

Ogorčen je nepostupanjem opštinskih službi u Kotor Varošu.

”Odlučio sam da svime izađem u javnost kako bi upozorio sugrađane, a posebno roditelje male djece da obrate pažnju na lutalice koji ih je sve više na ulicama Kotor Varoša. Na dječijem igralištu svakodnevno se skuplja grupica pasa lutalica, bez nadora. Ovo nije prvi slučaj da su nekog ugrzli i taj problem se mora rješavati da se spriječe neželjene situacije sa štetnim posljedicama po zdravlje i život ljudi”, naglasio je Milutin Đurić.

Goran Malijević, šef Odsjek za inspekcijske poslove i komunalnu policiju u opštini Kotor Varoš, rekao je za ATV da je problem sa psima lutalicama ranije rješavan na način da su imali sklopljen ugovor sa određenom firmom koja je zbrinjavala napuštene i ostavljene pse, što trenutno nije slučaj.

”Od strane preduzeća, sa kojim smo dosada imali saradnju, smo ostali uskraćeni za navedene usluge.Trenutno smo u potrazi za rješenjem, te se nadamo da će u skorijem periodu problem pasa lutalica biti u potpunosti riješen. Apelujemo na naše sugrađane na svjesno i odgovorno ponašanje prema njihovim kućnim ljubimcima, kako bi se broj pasa lutalica smanjio, te da iste ne ostavljaju na ulicama”, rekao je Malijević.

U PU Banjaluka su nam potvrdili da im je cijeli slučaj prijavljen.

”Policijskoj stanici Kotor Varoš 6. jula je prijavljeno da je istog dana oko 20.45 časova na dječijem igralištu maloljetno lice ugrizao pas lutalica u predjelu ruke, usljed čega je zadobilo tjelesne povrede. Maloljetnici je ukazana ljekaraka pomoć u UKC Republike Srpske, a o događaju je obaviješten Odsjek za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš”, rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana