Paljanin s potjernice izazvao stravičnu nesreću u kojoj je poginula majka troje djece

N. Tomašević
Paljanin s potjernice izazvao stravičnu nesreću u kojoj je poginula majka troje djece

BAČKI PETROVAC -  Vozač ”mercedesa” koji je pijan izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću kod Bačkog Petrovca, u kojoj je stradala žena (38), a povrijeđeno njeno troje djece i suprug, je bjegunac od pravosuđa Tomislav Petrović (36) zvani Tomo iz Pala.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na ulazu u Bački Petrovac iz pravca Novog Sada.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je policija uhapsila državljanina BiH Ivana Petrovića (36) zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradala jedna osoba, a da je proverom utvrđeno da su hrvatska vozačka dozvola i lična karta uhapšenog falsifikovani.

Dačić je naveo da je Petrović, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, uhapšen pre dva dana jer je izazvao saobraćajnu nesreću kod Bačkog Petrovca, a da je zbog sumnje u stvarni identitet, na osnovu obavještenja Interpola Sarajevo, utvrđeno da su hrvatski dokumenti uhapšenog falsifikovani, saopštio je MUP.

.-Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija. Upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obavještenja Interpola Sarajevo, da se radi o državljaninu BiH Tomislavu Petroviću za kojim je raspisana međunarodna potjernica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani - naveo je Dačić.

"Glasu" je potvrđeno da je zahvaljujući MUP-u Republike Srpske otkriveno da se radi o lažnom identitetu.

Petrović godinama važi za bezbjednosno interesantnu osobu i duže vrijeme je u bjekstvu od pravosuđa BiH. Za njim su raspisane potjernice jer se nije odazvao na izdržavanje kazne od 13 mjeseci zatvora koju mu je izrekao Sud BiH u predmetu ”Volan”, za organizovani kriminal u vezi sa krađama vozila.

Nedostupan je i Osnovnom sudu u Sokocu koji je protiv Petrovića potvrdio optužnicu za napad na policaja na Palama u septembru 2022. godine, kada je uhapšen zajedno sa jednim od najtraženijih bjegunaca Evropske unije Mladenom Samardžijom.

Osumnjičen je i u okviru akcije ”Spartakus” kojom je obuhvaćeno više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana